keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Riksun kavalettitreeniä

Maanantaina oli vielä kivat kelit ja kavaletit kentällä, joten ei siis muuta kuin treeniä kehiin.

Riksu oli varsin innoissaan, kun pitkästä aikaa pääsi kavaleteille. Muutaman kerran olen tätä ennen mennyt puomeja, mutta nyt osa oli jopa irti maasta. Maanantai oli vielä lokakuun puolella, joten pidettiin jalustimet visusti vielä jalassa.

Aloitettiin ravissa isolla keskiympyrällä, jolta tehtiin ns. avoimilla sivuilla voltit ulospäin. Ympyrän vastakkaisilla puolilla oli pienet kavaletit, jotka ylitettiin ympyrän reitillä sekä voltilta palatessa. Ympyrän toisilla puolikkailla tehtiin vielä matkan varrella käyntiin siirtymiset, ettei Riksu ihan päässyt juoksentelemaan. Vaikka juoksennella herra olisi kyllä halunnut. Volteilla ja ympyrän kaarilla sain sitä työstettyä vähän rennommaksi ja paremmin avuilla, mutta kavaletteja kohti pää nousi ja tahti kiihtyi. Ei oikein löytynyt malttia menoon, mikä aiheutti varsin mielenkiintoisia tyylejä ylittää näitä pikkuisia kavaletteja.


Vasen kierros volteilla oli selkeästi vaikeampi, sillä Riksu ei olisi halunnut kunnolla taipua sisäjalan ympäri. Myöskään käyntisiirtymiset eivät olleet onnistuineita. Kavalettien jälkeen Riksu jäi etupainoisena kiirehtimään, eikä olisi millään malttanut siirtyä käyntiin. Olin kuitenkin suunnitellut tehtävään käyntikohdat ja niistä en meinannut luopua. Kun Riksu ei jarruttanut helpolla, aloin taas vetää liikaa kädellä. Ja kun jäin siirtymissä kädellä kiinni, ei liike kulje selän läpi. Varsinkin vasen takanen ottaa herkästi töppöaskelta tästä syystä.


Ympyrätyöskentelyn jälkeen siirryttiin etsimään kontrollia neljän puomin linjalle. Kymmenen jalan väli on yleensä ravissa normaali ja laukassa odottava. Riksu kiirehti puomeillakin, jolloin välit jäivät ahtaiksi. Varsinkin tallin suuntaan oli hirveä kiire päällä ja Riksu kipitti jännittyneellä niskalla menemään. Kerran otin kesken ravipuomilinjan käyntiin, minkä jälkeen seuraavat linjat onnistuivat maltillisemmin.

Laukassa tosin välit jäivät lyhyiksi molemmista suunnista, eikä saatu oikein rentoa suoritusta toistoista huolimatta. Ei kuitenkaan jääty koko päiväksi puomeja hinkkaamaan, vaan pistettiin kavaletit korkeammilleen ja tultiin niitä muutama kerta ympyrällä.


Intoa riitti edelleen, vaikka karvaturrille alkoi jo hiki nousta pintaan. Suunnanvaihdot kavalettien päällä onnistuivat kivasti, kuten Riksun kanssa yleensäkin. Loppuun tultiin vielä pari kertaa kavaletteja vinolla tiellä sekä yksinäistä puomilla korotettua kavalettia. Sille kavaletille tuli oikein hyviä hyppyjä, Riksu oli niin tosissaan ylittämässä huimia esteitä :)

Nyt otetaan kavaletit taas enemmän mukaan treeniin, niin kai sitä kontrollia ja malttiakin alkaa taas löytyä rutiinin kasvaessa.


2 kommenttia: