maanantai 22. joulukuuta 2014

Jumppasarjaa

Suokkipojat pääsi sunnuntaina jumppailemaan ennen jouluherkutteluja ;) Jumppasarjassa oli 4 ristikkoa innariväleillä (3,2 m), joiden perään yhden laukan (7 m) päässä pysty, jolta taas kaksi laukkaa (10 m) okserille. Jumpan alussa oli vielä maapuomi 2,5 metrin päässä ekasta ristikosta.

Riksun vuoro oli ekana. Sen kanssa en hypännyt kovinkaan paljon, sillä tämä oli vasta eka kerta esteillä marraskuisen piikityksen jälkeen. Alkuun tulin isolla voltilla kavalettia yksittäin. Riksu hyppäsi kivasti ja meno tuntui helpolta. Välillä kavaletin jälkeen Riksu meinasi lähteä vähän oikaisemaan, mutta taipui oikealle reitille tehokkaammasta sisäpohkeesta. Tultiin kahden kavaletin linjaa (20 m) 5-7 laukalla. Nämäkin Riksu teki hyvin :) Lyhentäminen oli helppoa ja myös kaasu toimi. Jumppasarjaa tultiin vain 6 tai 7 kertaa. Aloituskorkeus oli noin 60 cm ja viimeisellä kierroksella noin 90 cm. Riksulla oli alkuun vähän turhaa vauhtia linjaan. Toistoilla se kuitenkin vähän rauhoittui ja otti pidätteet läpi. Joulupäivänä varmaan teen jonkun kavalettitreenin ja sitten lauantaina on molemmilla hepoilla Annan estevalmennukset.

Riksun hyppelöiden jälkeen laskin esteet taas vähän matalammiksi ja laitoin välejä vähän pidemmiksi (7,4 m ja 10,5 m) Rölliä varten.


Rölli oli alkuun ravissa tosi kiireinen ja juoksi alta. Laukassa sen sijaan se oli yllättävän kuuliainen. Kuitenkin kun aloin hyppelemään kavaletteja se ampui taas täysillä kohti esteitä. Puomipirkkoa odotellessa ehdittiin kävelemään jokunen hetki, jonka jälkeen Rölli olikin jo huomattavasti rauhallisempi ja paremmin avuilla. Hypättiin vielä pari kertaa kavalettia voltilla ennen jumppasarjalle siirtymistä. Nyt Rölli toimi varsin kivasti :)

Röllin treeniä varten olin pyytänyt paikalle veljen kuvaamaan ja siskon nostelemaan puomeja. Odotuksella, että Rölli mäsäyttelee kaikki puomit. Mutta Röllipä yllätti todella positiivisesti! Ekalla kerralla se hyppäsi kaikki jumpan esteet puhtaasti ja odotti väleissä jopa niin paljon, että viimeiset välit meinasi jäädä pitkiksi. Toistoilla saatiin rytmi toimimaan hyvin väleissä. Pari kertaa otettiin puomi linjan ekalta ristikolta, mutta sekin johtui liikahtaneesta maapuomista. Joka kerta Rölli kuitenkin malttoi odottaa hyvin väleissä :) Parin onnistuneen jumpan jälkeen nostettiin okseria, ja lopuksi takapuomi oli metrin korkuudessa. Viimiset hypyt oli ehkä vähän omalaatuisia ja aavistuksen hitaita, mutta puhtaasti mentiin yli.


6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Vaikuttaa hauskalta tehtävältä :p vois tulla joku päivä tässä Mailiksen kanssa hyppäämään tommosta samanlaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hauska tehtävä :D ja hyvää peppureeniä hepoille ;)

   Poista
 2. Kivan oloinen tehtävä, pitää itsekin joskus kokeilla!

  VastaaPoista