sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

KooÄnnää koulukisoissa

Tänään vuorossa oli seuratason koulukilpailut Piikkiössä. Mentiin Riksun kanssa helppo B tasoinen KN Special. Letitin Riksun aamulla, ja voi että se oli taas ärsyttävä. Koko ajan oli pakko liikahdella, kuopia tai muuten vaan heilua joka suuntaan. Asiaa ei auttanut paksu harja, josta tuli monta pulleaa (ja räjähtänyttä xD) sykeröä.

Luokka alkoi kello 11.10 ja starttasin kolmantena. Verryttely oli maneesissa ja rata kentällä. Ratsastin verkassa ensin aika pitkällä ohjalla, jotta Riksu rentoutui ja pääsi liikkeelle. Alkuun laukannostot oli semmoista sähellystä, että meinasin jo luovuttaa. Kyllähän ne muun työskentelyn lomassa alkoi paranemaan, kun hevonen muutenkin tuli hetki hetkeltä paremmin avuille.








Ulkona valmistautuessa otin vähän ravivoltteja ja käyntityöskentelyä. Riksu tuntui aika mukavalta ratsastaa, vaikkakin kurvit oikealle olikin vaikeampia. Taas kerran.

Kiertelin radalla käynnissä ja ravissa. Riksu ei ihmetellyt juuri mitään, kun maneesissa se tölläili vähän kaikkea. Keventelin reippaassa ravissa ja meno tuntui aktiiviselta.

Lähtömerkki sai taas jotain muuttumaan, sillä Riksusta tuli radalla vähän löysä eikä se reagoinut niin hyvin jalkaan. Ravi ja laukka olisi saanut olla tarmokkaampaa. Yritin keskittyä ratsastamaan kaikki tehtävät huolella, enkä vaan huinia radalla. Keskiravi ei oikein lähtenyt, enkä viitsinyt lähteä puskemaan, sillä Riksu alkaa siinä helposti vain kipittää. Keskiravista saatiinkin radan huonoin numero, 5. Muuten sujui ihan ok. Voltti oikealle meni vähän vispaamiseksi, mutta sain kuitenkin Riksun kääntymään. Voltti oikealle ja loivat kiemurat meni sujuvasti, niistä kaikista saatiin seiskat. Vasemman laukan nosto onnistui hyvin, vaikka kääntäessä radan poikki oli ravin tahti vähän hukassa. Nostosta saatiin 7,5 joka oli radan paras numero :)


Alakommenteissa tuomari kirjoitti: "Siisti tasainen suoritus. Esitä keskiravi rohkeammin. Siististi ratsastettu." Tulokseksi saatiin 64,40%. Pöytäkirjaa hakiessani olin sijalla 3, mutta kisan edetessä tipahtelin tasaiseen tahtiin listalla alemmas. Lopputuloksissa oltiin jaetulla 7. sijalla, kun lähtijöitä oli 20.

Piti oikein käydä pyytämässä tuomarilta lupa lähteä pois kisoista, kun iskä oli lähdössä veljensä 50-vuotisjuhliin. Ihme sääntö mun mielestä tommonen :D Varsinkin kun koulukisoissa kestää aina niin kauan...

6 kommenttia:

  1. Te näytitte oikein hienoilta siellä verkassa!

    VastaaPoista
  2. oisitko kiinnostunut myymään riksun tai röllin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö se niin ole että kaikki on myynnissä jos hinnasta sovitaan? ;) Ei ihan ekana oo ollu mielessä niistä luopua, mutta tosiaan iso tukku rahaa voisi auttaa asiaa :D

      Poista
  3. Hitsi mä tykkään lukea sun blogia! Jatka samanlailla hyvälle näyttää ja Niinisalossa nähdään :).

    VastaaPoista