maanantai 16. joulukuuta 2013

Tumppi kontrollissa?

Kyllä sitä tuntee itsensä huippuratsastajaksi, kun meinaa tippua 20 minuutin käyntimaaston aikana kolme kertaa... Ratsuna oli tietysti saikku-Tumppi, joka on kerännyt liikakilojensa lisäksi hyvin paljon pöllöilyenergiaa. Pukkisarjan ja muun pompperoinnin käynnisti viereisellä tiellä traikku perässä autoileva naapurimme. Yleensä Tumppi ei sano mitään autoista, mopoista, traktoreista tai muista kulkupeleistä, mutta nyt kilahti kunnolla, varsinkin kun en päästänyt sitä lähtemään reippaammin eteen. Tumppi hyppeli takaapää ja etupää vuorotellen ilmaan sekä viimeisteli sarjan jättiloikalla, jossa kaikki jalat olivat ilmassa yhtä aikaa. Tasapaino oli aika koetuksella ja viimeisellä loikalla lähti jalustimetkin. Laskeuduin kuitenkin onneksi takaisin satulaan. Tumppi tuntui olevan hiukan pahoillaan riepottelusta ja kävelikin jonkin matkaa ihan rauhallisesti. Loppumatkaan mahtui kyllä vielä muutama samanlainen pomppusarja, sivuloikkia ja pari suihkausta eteenpäin. En kuitenkaan tippunut, olisi ollut jokseenkin noloa ;)

Maneesissa ei aina ole ollut sen helpompaa, vaikka pukeilta ollaan siellä vältytty. Kuitenkin Tumpin keskittyminen on ollut ihan muualla kuin tehtävissä. Se "pelästyy" myös edelleen joka kerta, kun maneesin ovi menee kiinni -.- Pari laukkapyrähdystä on aiheutunut myös ohi ajavista autoista sekä pelottavista Ikea-kasseista.


Tänään Tumpilla oli kontrolli, siis eläinlääkäri tuli tallille tarkistamaan jalan. Ensin tunnusteltiin jalka tallin käytävällä, jonka jälkeen katsottiin liikeessä miltä näyttää. Talutin Tumpin käynnissä ja ravissa suoralla sekä juoksutin ravissa ympyrällä molempiin suuntiin.

Pientä epäpuhtautta oli havaittavissa vielä ravissa, joten jatketaan kävelyä vielä kolme viikkoa. On tärkeää, että vamman annetaan rauhassa parantua ennen kuin ruvetaan lisäämään rasitusta. Kolme viikkoa on vielä lyhyt aika verrattuna siihen, että vamma alkaisi myöhemmin oireilla uudelleen liian nopean rasituksen takia.

Ensi vuoden puolella sitten katsotaan uudelleen liikkeessä sekä ultrataan myös jänne. Nyt vaan kävellään, sitä saatiin lisätä 30 minuuttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti