torstai 21. helmikuuta 2013

Lomatreenit

Maanantaina Tumppi pääsi maastoilemaan oppilaan kanssa. Itse lähdin mukaan Riksun kanssa. Sen kanssa ratsastamisesta olikin vierähtänyt useampi hetki, viimeksi yhdessä ollaan menty syyskuussa koulukisoissa. No hyvin toimi kuitenkin :) Riksulla on nykyisin myös oma satula, joten Tumppikin sai estepenkin maastolenkille. Oli hieno ilma maastoilla, mentiin noin tunnin lenkki. Ei päästelty mitään täyttä vauhtia, sillä oppilasta vähän jännitti. Tuskin Riksukaan olisi ihan Tumpin vauhdissa pysynytkään, jos kunnolla oltaisiin karautettu.

Tiistaina menin koulua maneesissa. Paljon siirtymiä ja väistöjä käynnissä sekä ravissa. Laukassa vasen kierros oli yllättäen helpompi. Koitin keskittyä tasaiseen käteen ja jaloilla ratsastamiseen. Sekä kevyessä ravissa että harjoitusravissa saatiin taas monia hienoja pätkiä :)

Eilen keskiviikkona otin hankitreenin ulkona. Otin vähän maastarihuumaa taas, sillä kaivoin New maastobuutsit käyttöön. Ne on tosi hyvät, sillä tarrat pysyy kiinni missä menossa tahansa eivätkä buutsit kääntyile tai pyöri jaloissa. Mentiin alku- ja loppukäynnit radalla viltti päällä. Meidän kentällä on nyt mukavasti lunta niin pääsee heposet kunnolla nostelemaan jalkojaan. Puolikas kentästä on aurattu kerran talvella, joten siellä oli lunta joku 10 senttiä. Auraamattomalla puoliskolla lunta olikin melken Tumpin polveen asti. Pääosin pysyteltiin vähempi lumisella puolella, mutta pari vetoa pisteltiin menemään korkeassa hangessakin. Tumppi jaksoi tosi hyvin. Mentiin pitkälti suoria linjoja sekä muutama iso ympyrä. Kentällä tarpomisen jälkeen mentiin vielä kierros laukkaa ja kierros ravia radalla. Loppuverkat auratulla tiellä ja tallinpihalla.
Houkuttelin Nikon kuvaamaan, joten saatiin uutta kuvamateriaalia vihdoinkin.











Tänään mun oli tarkoitus pitää tuntia Sirun kanssa, mutta siltä oli kenkä irti eikä se liikkunut ihan puhtaasti. Oppilaan kauhuksi ratsuksi valikoitui sitten "iso" Tumppi. Laitoin sivuohjat ratsastukseen. Tumppi toimi kiltisti vaikkakin oli varsin hidas. Laukat nousi helposti sekä käynnistä ja ravista. Oppilas tykkäsi Tumpista kovasti :)
Ratsastan illalla varmaan vielä itse Tumpin kanssa puomeja ja kavaletteja. Tässä talven aikana ajatuksena on vielä mennä Tumpin kanssa pulkkaratsastusta, jos joku uskaltaa tulla pulkan kyytiin ;) Siitä lisää myöhemmin sitten. Toinen idea, joka odottelee toteutustaan, on etsiä kanget käyttöön. Varmaan vuosi vierähtänyt viime kerrasta niiden kanssa... No mutta palaillaan!

Hyvät loman jatkot itse kullekkin! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti