sunnuntai 2. joulukuuta 2012

2. luukku: Esittelypostaus: Iitu ja varsat

Mahtimamma ja villi viisikko


Iituska eli Iitu ostettiin perheemme toiseksi hevoseksi syyskuussa 2003. Iitu oli silloin 5-vuotias ja se oli vielä saman vuoden huhtikuussa juossut raveissa. Ravihevosta siitä ei tullut, koska Iitu tykkäsi laukkailla liikaa. Äiti suuressa viisaudessaan osti osaamattoman 5v ex-ravurin, koska se oli kivan värinen! Äitillä silloin ratsastusvuosia takana varmaan 5-6 ja mulla huimat 3 vuotta kokemusta ratsastuskoulusta, ja ikää tosiaan 11 vuotta.Iitu oli perusratsastettu, mutta ei sen enempää. Sillä ei oltu koskaan hypätty esteitä, joita se aluksi pelkäsikin hieman. Iitun koulutus ja ratsastus eteni ihan kivasti, sillä sen kanssa ratsastivat myös kokeneemmat kuskit ja ammattilaiset.

Iitun kanssa kuuluin aluekenttävalmennukseen kenttäpuolella kaudet 2006 ja 2007. Kenttäkisoihin ei lähdetty edes Niinisaloon asti, vaan kisattiin harrastetta Ypäjällä ja Loimaalla. Koulu ei nyt koskaan ollut meidän vahvuus, mutta maastossa oli mahtavaa :)

Iitun kanssa kisasin rataesteillä viimeisinä vuosina seura- ja aluetasolla 80-100 cm. Pauliina Marttila kisasi Iitun kanssa helppo B-A sijoittuen.
Iituska kantakirjattiin vuonna 2006 Ypäjällä. Se palkittiin II-palkinnolla. Luonne 9 <3


Vuodesta 2007 lähtien Iitu on ollut siitostammana. Kinnervaivat estivät hyppäämisen, mutta emme halunneet luopua ihanasta Iitusta. Se on nyt varsonut meille jo viisi uljasta oripoikaa. Kaikki varsat ovat omia kasvattejamme, joten niillä on Ratun tallin mukaan nimessä etuliite Ratu.

Vuonna 2008 syntyi ensimmäinen varsa komeasta isäoriista Kuningas Ässä. Ratun Ritari eli Riksu on kisannut nyt nelivuotis-kaudellaan rataesteillä 80 cm, koulua helppo C ja kentässä harrastetta. Ekoista kenttäkisoista hienosti heti ruusuke! Riksu osallistui 3- ja 4 vuotiaana Laatuarvosteluun, tänä vuonna pääsi finaaliinkin. Näyttelyissä nuorempana Riksu kävi nappaamassa mm. vuonna 2010 näyttelyn parhaan varsan palkinnon :)

Riksu tuli kotiin koulutuksesta tämän vuoden tammikuussa. Ratsastin Riksua ammattilaisten lisäksi tammi-elokuun sekä syyskuussa seurakoulukisat. Tällä hetkellä Riksu on siskoni Juulian käytössä.

Riksu syntyi ruunikkona, mutta on nykyään musta kuten isänsä

Meikäläinen siellä esittämässä Riksua laatarifinaalissa syyskuussa

Kouluponi  <3

Iitun toisesta varsasta kaavaillaan huippujuoksijaa. Ravikuningas Erikasson on Ratun Riiviön isä. Riiviö syntyi toukokuussa 2009. Tällä hetkellä Riiviö on ravitreenissä Uudessakaupungissa.


Riiviö kotona huhtikuussa 2012

Ravivarsan jälkeen halusimme seuraavaksi taas ratsun. Suokkioreista suosikkini Hermeli valittiin isäksi. Ratun Rölli syntyi juhannuksena 2010. Rölli on opettelemassa ratsun alkeita Piikkiössä.

Rölliskä on nykyisin musta kuten veljensä Riksu

Ratsu, ravuri, ratsu, ravuri ! Vuonna 2011 syntynyt Ratun Reipas on Riiviön täysveli, sillä myös Reippaan isä on Erikasson. Veljekset myös asustelevat  samalla treenitallilla.


Nimestään huolimatta aika lunkki kaveri :)

Ravi-ratsu-vuorottelun rikkoi tänä vuonna syntynyt Ratun Ralli. Rallin isä on liinakko ravuri Lars. Rallin vieroitus onnistui hienosti. Tällä hetkellä se viettää laatuaikaa kaverinsa Ratu Royalityn kanssa tarhaillen.Iitu lähti eilen siitostammaksi Helille Piikkiöön. Iitu on nyt kantavana Herkko Hurmauksesta :)

8 kommenttia:

 1. ihana nähdä millaisia jälkeläisiä onkaan yhdestä tammasta tullut! hauskoja nimiä ja suloisia varsoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :D vähän erilaisia ovat kaikki mutta heitä yhdistää suunnaton himo ruokaan ja iso pää :D

   Poista
 2. On kyl hienoja ja suloasia varsoja! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania varsoja <3 ja kivoja kuvia, etenkin nuo varsakuvat! Toiset niin söpöjä :) Suosikki ehkä tuo musta Riksu, aika makee! mutta kyllä toi Reipaskin on aika suloinen :D Hauskat nimetkin ootte keksinyt kaikille!

  VastaaPoista
 4. Iituska on hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Hienosta tammasta on jäänyt myös hienoja jälkeläisiä :)

   Poista