perjantai 9. marraskuuta 2012

Koulutunnilla pitkästä aikaa!

Eilen oltiin pitkästä pitkästä aikaa koulutunnilla. En edes muista milloin viimeksi olen koulutunnilla ollut! (hups :D) Valmentajana Anna Kärkkäinen, jonka estetunneilla kävin kesään asti, jonka jälkeen Anna jäikin äitiyslomalle.

Itsenäisessä verkassa kaikki askellajit läpi, sitten jalustimet kaulalle ja töihin. Tehtiin taivuttelua ja takapään väistöä ulos ympyrällä. Haettiin tasaista ulkotukea ja joustavaa sisäkättä. Miten olikin niin vaikeaa! Tehtiin niinkin vaativia tehtäviä kuin voltteja, väistöä ja siirtymiä. Istunnasta ja ryhdistä tuli sanomista, mikä olikin tarpeellista. Ravissa voltit oli ensin "sinne päin", joten niitä väännettiin useampaan otteeseen. Saatiin muutama tosi hyvä siirtymä ravista käyntiin, mutta takaisin raviin ei aina ottanut ihan sujuakseen. Laukassa oli helpompaa, mutta lyhennyksissä takapää taas jäi vähän laiskottelemaan. Kylläpä teki taas hyvää päästä kertailemaan tunnille, miten sitä kuuluikaan ratsastaa. Loppukommenteissa Anna kuitenkin kehui, että viime näkemältä oltiin kehitytty :)

Tänään mentiin maneesissa myös paljon ympyrällä. Tumppi oli kivan pehmeä eilisen jäljiltä :) Katsomopääty maneesissa oli tänään kummallisen jännittävä, eikä lyhyellä sivulla voinut kulkea rennosti. Otin takin pois ja olin laittamassa sitä kaiteelle, kun Tumppi lähti laukkaan... Saatiin takki laitettua eikä jatkossa ollut moisia tempauksia enää. Laukassa Tumppi oli tosi hyvä, pääsin ratsastamaan pehmeällä kädellä ja silti työstämään askellusta. Tehtiin muutama laukanvaihto, joissa Tumppi innostui. Loppuravit rennosti.

Huomenna onkin seuraestekisat Artukaisissa, oppilas hyppää Tumpilla 60 ja 70 cm :)


7 kommenttia:

  1. Sulle on haaste http://pystyharja.blogspot.fi/2012/11/haaste.html :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivan oloinen blogi :) ainut mikä häirittee niin kuvissa sun ryhtis on ihan hirvee, katse meno suuntaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jep tiedän. Tollasta röhnötystä on hidasta lähtee korjaamaan, mutta yritän kyllä tsempata :D

      Poista
    2. En pahalla tarkoittanut :) itsekkin tiedän kuinka vaikeaa on korjata istuntaa oikeaan suuntaan

      Poista
  3. kappas vain, teillä on blogi! hauska päästä jatkossakin lueskelemaan kuulumisianne, liitynpä lukijaksi! :)

    VastaaPoista