perjantai 19. lokakuuta 2012

Karvaton kaveri

Tumppi pääsi tänään vihdoin karvoistaan! :) Se on klipattu kolme tai neljä kertaa ennenkin, jolloin rauhoitettu pastalla. Ekalla kerralla Tumppi olikin ihan nukuksissa, ja mun piti kannatella sen päätä, jotta kaula saatiin ajeltua. Seuraavilla kerroilla rahoituspastan määrää pienennettiin ja pienennettiin ja Tumppi oli ihan rauhassa. Tällä kertaa päätin kokeilla ihan ilman rauhoitusta. Tumppi pelkäsi alkuun klipperin johtoa, mutta muuten ihan kivasti antoi klipata, vaikka jännittikin. No eikös siskoni kompastu jatkojohtoon, mistä jo valmiiksi virittyneessä tilassa ollut Tumppi pelästyi ja sai vetopaniikin. Loppuklippaus oli alkua rauhattomampi, mutta saatiin kunnialla loppuun. Iso kasa karvaa lähti! Nyt kelpaa taas treenata :)

Innostunut ratsu lähdössä treeniin


Mentiin tänään maneesissa vajaa tunnin treeni. Tumppi toimi yllättävän kivasti ja rennosti. Tehtiin käynnissä avoa ja sulkua pikku pätkiä, pysähdyksiä ja kiemuroita. Ravissa siksak-väistöjä, jotka oli vähän hankalia, kun oma paino ei aina ollut ihan ajatuksen kanssa samassa vauhdissa. Muutamia väistöpätkiä laukassa sekä perus ympyrätyöskentelyä.

Eilen torstaina Tumppi vietti ansaittua vapaapäivää. Minä sen sijaan jouduin aamulla tallihommiin.. No ei ollut onneksi paha homma, vaikka se ihan kuntoilusta kävikin :D

Keskiviikkona treenattiin koulua kentällä. Tumppi oli jännittynyt eikä keskittynyt töihin, vaan kaikkeen aivan muuhun. Tehtiin perus siirtymis-harjoituksia sekä ympyrän pienentämistä ja suurentamista. Loppuraveissa sentään rentoutui enemmän. Tehtiin pitkät alku- ja loppukäynnit kierrellen laukkaradalla ja metsäpoluilla.



Keskiviikkona mulla oli myös aikaa pestä Tumpin suojat sekä harjapakki sisältöineen. Alkuun ajatuksena oli kiillottaa myös varusteet, mutta into oli hiipunut jo siihen mennessä. Samaan aikaan oli Seppo Laineen valmennus maneesissa, ja muiden treenin katsominen ja vinkkien kuuleminen nyt jostain kumman syystä vei voiton putsailemiselta. Katselun ja puomien nostamisen lomassa opettelin kameran säätöjä, ainakin kameran näytöllä kuvat vaikuttivat kohtuu onnistuneilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti