keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Höntsäilyä

Maanantaina otettiin tunnusteleva koulutreeni maneesissa. Tumppi liikkui ihan hyvin kaikissa askellajeissa, alkuun oli kyllä varsin jäykkä taipumaan sekä hidas jalalle. Tehtiin hommia paljon ympyrällä taivutellen. Ravissa volttikahdeksikkoa, joissa uuteen suuntaan taivuttaminen ei ihan heti onnistunut sujuvasti, sillä en onnistunut saamaan sisäpohjetta läpi. Toistoja, toistoja ja toistoja, jolloin hevonen tuli rennommaksi ja taipuisammaksi. Laukassa tehtiin muutama pitkä sivu avotaivutusta. Vasen suunta oli selkeästi helpompi, mutta oikeallekin meni ihan kelvollisesti.

Tiistaina olikin taas oppilaan estetunti. Treenattiin jumppasarjaa ja kaarevia sekä suoria suhteutettuja välejä. Tumppi hyppeli 60-80 cm esteet mallikkaasti. Oppilas osallistuu Artukaisissa 10.11. järjestettäviin seuraestekisoihin 60 ja 70 cm luokkiin :)

Tänään mentiin ulkona noin 40 minuutin ratsastus. Käveltiin radalla ja metsäpoluilla. Tylsää, kun lumi suli ja metsässä on nyt niin märkää, ettei siellä kauheasti viitsi mennä. Otettiin kentällä hetki ravia ja laukkaa ilman sen kummempia vaatimuksia muodosta. Tumppi sai mennä pidemmällä ohjalla rennosti, eli niin sanottu höntsätreeni tänään.

Ei ihan niin vakavaa treeniä syyskuussa

Huomenna sitten taas enemmän treenataan. Ehkä loppuviikosta saadaan taas uutta kuvamateriaalia, jos saan jonkun houkuteltua kuvaamaan. Mulla on vähän erilainen vuorokausirytmi, kun mulla on koulua yleensä vasta iltapäivällä, ja ratsastan aamuisin. Silloin potentiaaliset kuvaajat ovat joko koulussa tai töissä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti