sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Läpi risujen ja oksien

Meidän osalta kenttäkausi päättyi jo Keravan kisoihin elokuun puolessa välissä, mutta vähän nyt syksymmällä oli vielä pakko päästä fiilistelemään maastoesteille. Hypeltiin Röllin kanssa hyvän mielen maastariloikat pari viikkoa sitten. Ja me molemmat taidettiin olla yhtä innoissaan ;)

Olen jo useamman vuoden ajan suunnitellut risuestetreeniä katsottuani HorseRadarin opetusvideon "bullfinch" eli risuesteen läpi hyppäämisestä. Suomessa ei juurikaan isoja risuja näe kenttäkisoissa, joten ei välttämättä kovinkaan tarpeellista treeniä. Mutta kuitenkin vaihtelua treeniin ja saatiinpa testattua hieman Röllin kenttähevosen mentaliteettia. Tosin olettamus oli että klomppajalkana tämä harjoitus on omiaan Röllille.


Eikä mennyt pieleen se olettamus, Rölli oli ihan professional. Pikkukentälle virittelin pieneen harmaaseen puolikaareen ensin harvakseltaan risuja, joista hypättiin pari muutaman kerran läpi. Rölli oli oli innoissaan maastoestetreenistä ja hyppäsi ihan kyselemättä läpi risujen. Olga oli kuvaajana ja apulaisena mukana, joten risujen lisäys onnistui näppärästi. Toiselle risukierrokselle lisättiin risuihin sekä korkeutta että tuuheutta.

Vähän sai jo jarrutella innokasta ratsua! Rölli hyppeli oikein hyvin läpi oksien, jopa niin reippaasti että Olga sai käydä hyppyjen välissä pöyhimässä risut takaisin pystyyn Röllin muotoisen aukon jäljiltä :D Hauska treeni!


Meillä tehtiin vähän tarharemonttia kesän aikana ja uusien pohjien myötä traktorinrengaseste siirtyi väljemmille vesille ja kahteen osaan. Hypättiin ne molemmat vielä treenin päätteeksi pariin kertaan. Rölli oli sen verran innokas että pidättäessä ei ihan pysynyt suorana, vaan välillä heittäytyi mutkalle. Sen seurauksena parit hypyt oli vähän mielenkiintoisia, mutta pääosin onnistui hyvin hypyt renkaillekin.

Reippaalle olen suunnitellut vielä yhden maastoestetreenin tälle vuodelle, mutta Rölli luultavasti joutuu odottelemaan seuraavaa kertaa kevääseen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti