sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Syksyiset kuulumiset

Useampien kisapostausten jälkeen on ehkä kertoa ihan niitä perinteisiä kuulumisia. Hevoset ovat pysyneet terveinä ja hyväntuulisina koko kauden ja nyt kauden jälkeenkin :)

Harju oli meidän kenttäkauden viimeinen kisa. Sen jälkeen pojat sai viikon huilia ihan vaan laitumella kun oli vielä sopivat kelit. Sittemmin palattiin takaisin ratsastuksen pariin ja treeniin. Muutamia kertoja hypeltiin ulkosalla ennen esteiden roudaamista maneesiin. Pääasiassa ollaan pidetty korkeudet matalina, lähinnä kavalettitasolla harrastettu jumppailua ja kontrollin metsästystä.

Kertaalleen syyskuun puolella otin molemmilla hepoilla jumppasarjaa kentällä. Riksu ei pikkuesteistä tuntunut välittävän vaan juoksi matalana väleissä. Loppujen lopuksi nostin jumppasarjan viimeisen okserin 120 cm korkeuteen, niin johan alkoi kaviot nousta eri tavalla. Viimeksi näitä korkeuksia on hypätty useita vuosia sitten Tumpin kanssa.


Riksu pääsi kenttäkauden jälkeen vielä fiilistelemään maastoesteille, kun oppilas hyppeli ihan ekaa kertaa maastareita. Riksu oli intopiukkana, ei tosiaan tarvinnut pyytää kun kaveri oli menossa jo :D Riksu on kyllä niin mainio opetusmestari! Treeni sujui hyvin ja oppilas sai onnistuneita kokemuksia tästä huippulajista.


Kotona ollaan otettu kerran itsenäisesti esteitä maneesissa. Tarkoitus oli testata, että mahdutaanko Röllin kanssa enää edes halliin ulkokauden ja ison kentän jälkeen. Rölli yllätti toimimalla yllättävän maltillisesti eikä edes tiputellut puomeja. Meidän estevalmennuskuviot hieman vaihtuu talveksi, joten ehkäpä tullaan hyppäämään vähän enemmän myös itekseen.

Tämän viikon maantaina osallistuttiin estevalmennukseen Tähkäpäällä. En saanut kyytiä, mutta into oli kova päästä ohjatusti hyppäämään. Niimpä ratsastin sinne ja takaisin! Tähkäpään maneesille on itseasiassa pidempi matka autolla kuin ratsain hevosella. 4 kilometriä suuntaansa ei ollut paha ollenkaan, vaikka takaisin tullessa olikin jo ihan pimeää. Olin varustautunut useilla heijastimilla, led-valoilla ja otsalampulla. Rölli oli rohkea poika ja tallusteli otsalampun valokeilassakin rennosti ja päästiin sujuvasti takaisin kotitallille.Syksyn pimentyessä olen myös hankkinut molemmille hepoille vuokraajat. Tarkoituksena vapauttaa aikaa ja rahaa myös muuhun elämään (mitä se on?). Laitoin tämän alueen vuokrahevosten facebook-ryhmään ilmoitukseen ja siihen tulikin tosi paljon vastauksia. Enkä kyllä ihmettele, kukapa ei haluaisi ratsastaa näillä uljailla mustilla? ;) Kuitenkin varsin helposti valikoitui pari taitavaa vuokraajaa avuksi.

Plussaa on se että molemmat vuokraajat ovat kiinnostuneet valmentautumisesta kouluratsastuksessa. Olen itsekin taas kunnostautunut koulutuntien suhteen ja treenejä onkin ollut ainakin kerta viikkoon. Nyt vaan treeniä treeniä ja ensi kaudella nähdään mihin ollaan päästy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti