sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Koulukisoissa 110v suomenhevosen kunniaksi

Pari viikkoa sitten käytiin Wiurilan hevosurheilijoiden koulukisoissa molempien heppojen kanssa. Kyseessä oli suomenhevosten 110v juhlavuoden kunniaksi järjestetty, vain suokeille avoin luokka. Kouluohjelmana oli helppo B:0. Luokassa oli pääpalkintona 110 euron lahjakortti Hankkijaan.

Alunperin en ollut ajatellut lähteä, mutta kouluvalmennuksen päätteeksi valmentaja sai ylipuhuttua. Lisäksi kevään kisoista palkinnoksi saamani 20 e lahjakortti lähtömaksuihin oli vielä käyttämättä, joten kahden startin hinnaksi jäi yhteensä vain 12 euroa. Ei paha! Wiurilan kisoissa viimeksi homma toimi ja oli kiva tunnelmakin :) Eipä siis syytä olla menemättä. Plussana vielä kisapäivälle osui mukavan lämmin syyskeli.


Riksun vuoro oli luokan ekana. Ei edelleenkään mun suosikkivuoro starttiin, mutta kun on kahdella hevosella samassa luokassa, niin näin se tuppaa vaan käymään. Luokan ensimmäinen määrittelee tason ja varsin kova taso määriteltiinkin. Tuomarilla tuntui olevan tiukka linja, mutta sama linja sentään säilyi koko luokan ajan. 10 lähtijän luokassa vain kolme ratsukkoa pääsi yli 60% tulokseen...


Riksu ei ollut verkassa parhaimmillaan, mutta paransi onneksi radalla. Kuitenkin se tuntui paikoitellen karkaavan ohjan ja pohkeen välistä milloin mihinkin suuntaan pullahtaen. Ei ehkä meidän pehmein rata, mutta ihan kiva tasainen puksuttelu. 

Tulokseksi saatiin 63,4 %. Itse odotin vähän parempia pisteitä. Keskikäynnistäkin saatiin vain 5,5 vaikka mielestäni Riksu käveli ihan hyvin. Tuomarilla oli kuitenkin paljon hyviä pointteja ja kommentteja, joista ottaa opiksi. 

Tuomarin loppukommentti: "Huolellisesti esitetty, raamikas sh joka saisi kuitenkin liikkua rennommalla selällä. Keskiaskellajeissa ylälinja venymään." Lisäksi jotain taivutuksista, mutta en saa siitä selvää. Parissa tehtävä kommentissa ainakin kaivattiin vielä parempaa taivutusta.


Alkuperäisen lähtölistan mukaan luokassa piti olla 15 ratsukkoa, mutta viisi olikin syystä tai toisesta jäänyt pois. Onneksi verkkaryhmien jako oli tehty järkevästi, joten minulla oli poisjäänneistä huolimatta hyvin aikaa vaihtaa hevosta ja verrytellä Rölliä riittävästi.

Rölli oli alkuun varsin kiireinen ja vahva oikealta. Jumppailin tuttuun tapaan väistöjä ja avoja joissa Rölli joutuu oikeasti keskittymään eikä vain juoksentelemaan omiaan. Verkkailun myötä pääsin vaikuttamaan paremmin takajalkoihinkin ja saatiin kivoja siirtymiä tehtyä. 


Röllin vuoro oli luonnollisesti sitten taas luokan viimeisenä. Edellinen ratsastaja ystävällisesti kysyi, haluanko että he jää maneesiin kaveriksi, mutta annoin luvan lähteä. Viime kisoissa Rölli keskittyi turhaankin muihin hevosiin niin saatiinpahan olla ihan yksin areenalla.Ennen lähtömerkkiä Rölli tuntui paikoitellen jännittyneeltä. Radalla meno tuntui rennommalta. Tämä rata olikin ehkä kauden onnistunein rata ratsastettavuuden suhteen. Oli siellä edelleen jännittyneitä pätkiä ja liikaa kädellä ratsastusta, mutta muuten tuntui että pystyin keskittymään hyvin kaikkiin kulmiin ratsastuksiin, huolellisiin reitteihin ja riittäviin valmisteluihin.

Jälkimmäisen keskiravin tosin Rölli rikkoi laukalle. En oikein tiedä miksi, ehkä lähdin liikaa sisäpohkeella tai olin jotenkin vinossa. Kotitreenissä ajattelin että kiire tulee kun lyhyen radan diagonaalilla pitäisi ehtiä esittämään sujuvaa keskilaukkaa, koota takaisin harjoituslaukkaan ja saada vielä hallittua siirtyminen harjoitusraviin. Rölli toimi kuitenkin varsin kuuliaisesti ja saatiin tehtävät onnistumaan kohdallaan.

"Täsmällisesti esitetty. Kuitenkin lisää rentoutta, vielä pyöreämmälle selälle."

Tuloksena Röllille yksi piste enemmän kuin Riksulle ja prosentteja 63,8 %.


Lopputulemana napattiin sijat 2 ja 3. Ei siis ihan turha reissu!

Ei voi sanoa että tultiin viemään lasten tikkarit, kun luokan voitti 17-vuotias Nelli Qvintus ja hieno Notholmens Timjan. Tosin suokkitädit taisivat jäädä nuolemaan näppejään ;) Eikä toisaalta ollut edes tikkareita jaossa. Pääsiäisen kisoissa sentään oli sijoittuneille pääsiäismunia :D

Nyt saatiin palkinnoksi Vetcaren E-vitamiinia ja uudet lahjakortit lähtömaksuihin. Täytyy siis tulla Wiurilaan kisailemaan taas uudelleen!

2 kommenttia:

 1. Upean siistit ja tasaiset radat molempien kanss!
  Itsellä myös ongelmana juurikin nuo lisätystä laukasta hidastukset raviin kun haluaisi esittää sen lyhyen laukkapätkän kunnolla, mutta sitten tulee ongelma, kun pitäisi niin nopeasti saada hyvään raviin. Sulta nuo siirtymiset näytti sujuvan tosi hyvin, tasaisesti ja siististi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sepäs se kun vieteriä pitäisi saada lyhyessä ajassa venymään ja kokoon. Treeniä vaan!

   Poista