torstai 17. elokuuta 2017

Kisareportaasi: Keravan kenttäkisat 13.8.

Rölli pääsi yksinään kisareissulle, kun suunnattiin viime sunnuntaina Keravalle kenttäkisoihin. Kisoissa oli jaossa myös SM-mitalit joukkueille, mutta meidän seura ei saanut joukkuetta kokoon harmillisten loukkaantumisten ja aikatauluhaasteiden vuoksi. Muuten oltaisiin menty joukkueessakin tuttaria (90 cm), mutta nyt siis kisailtiin ihan normaalisti luokkapalkinnoista. Riksu sai jäädä kotiin lataamaan akkuja suokkien kenttämestaruuksia varten.


Meidän kouluvuoro oli noin puoli 10. Nytkin saatiin lähteä kotitallilta varsin aikaisin matkaan. Oltiin hyvissä ajoin perillä ja ehdinkin kävellä esteradan ennen kouluverkkaan lähtöä.

Rölli oli alkuun verkassa varsin kiva, joskin mun täytyi keskittyä ratsastamaan sitä vähän rauhallisempaan tahtiin. Käynti- ja ravityöskentely onnistui ihan kivasti, mutta laukassa Rölli oli turhan vahva. Oikeaan kierrokseen oli myös hyvin paljon vaikeampi saada taivutusta läpi rehellisesti. Helposti kävi niin, että kun etupään sai hallintaan niin takapää valui omille teilleen.


Viikonloppuna oli ympäri Suomea karmeaa keliä ja myrskyä. Pakkasin Keravallekin mukaan kaikki omistamani sadevaatteet ja paljon vaihtovaatteita, mutta kävi kerrankin tuuri ja sää pysyi kauniina koko päivän. Tai no pari pientä sadekuuroa osui kohdalle, mutta ne eivät haitanneet.

Keravalla on kouluosuus ja maastorata nurmella, joka onneksi oli hyvässä kunnossa sateista huolimatta. Riittävällä hokituksella selvittiin hyvin epätasaisellakin verryttelyalueella ja radalla.


Omaa koulurataa ennen tein vielä ravista pysähdyksiä sekä laukka-ravi siirtymiä. Rölli ei ollut ihan parhaimmillaan vaan jäi jännittyneeksi niskastaan.

Radasta selvittiin kunnialla, vaikka kouluaitojen vierestä ura olikin jo mössööntynyt paikoitellen mutaiseksi. Kevensin raviosuudet taas kerran, kun kerran siihen on mahdollisuus. Keskiravin Rölli esitti hyvin (vaikka ei ihan ekasta askeleesta lähtenytkään) ja saatiin siitä arvosanaksi 8. Sen jälkeen siirtymässä harjoitusraviin Rölli jäi vähän roikkumaan enkä ehtinyt valmistella käyntisiirtymistä kunnolla. Siirtyminen menikin sitten selvästi ohi pisteen ja jäi muutenkin turhan kiireiseksi. Lopun käyntipätkäkin meni turhan lyhyillä askelilla ja hätäisesti.

Laukka olisi saanut olla aktiivisempaa ja ryhdikkäämpää, mutta en uskaltanut laittaa lisää painetta. Tuomarikin kaipasi ajatusta enemmän ylämäkeen. Rölli lisäsi oman mutkan ohjelmaan, kun pitkällä sivulla kouluradan aita tuli yhtäkkiä eteen. Ei suokkipoika selvästikään mahdu lyhyelle radalle! Pieni törmäys aidan kanssa, josta seurauksena laukanvaihto. Sen jouduin korjaamaan lyhyellä sivulla ravin kautta, ei se sen enempää onneksi aiheuttanut häiriötä.


Olin aika yllättynyt kun saatiin tulokseksi 68,33 %. Sillä tuloksella oltiin koulun jälkeen jaetulla 9. sijalla 40 lähtijän luokassa.

Tuomarin loppukommentit radasta: "Hyvä, että käytit kevennysmahdollisuuden ravissa. Hyvät siirtymiset. Varo ettei hevonen pääse kuolaimen taakse. Valitettava laukanvaihto lyhyellä sivulle."


Oli hyvin leppoisa kisapäivä, kun oli vain yksi hevonen. Koulun jälkeen vaihdettiin rauhassa varusteita ja suunnattiin esteverkkaan. Ei ollut ruuhkaakaan, vain yksi tai kaksi ratsukkoa meidän kanssa samaan aikaan. Rölli hyppäsi hyvin kunhan muistin olla itse pystyssä esteen päällä.


Radalla tuli sekä hyviä että huonoja hyppyjä. Kolmoselta tuli eka puomi, kun ratkaisu ponnistuspaikasta jäi liian myöhäiselle. Sen jälkeen meno jäi matkusteluksi, reitti valui vain oikeaan suuntaan päin ja laukkakin hyytyi. Se kostautui sarjalla johon tuli hyvin löysä hyppy sisään, väliin yhden laukan sijaan kaksi askelta ja b-osalta puomi mukaan. Vitoselle otin paikan lähelle, koska Rölli ei ollut jalan edessä. Isolla kaarteella ehdin ottaa laukkaa taas aktiivisesti ja kutoselle tulikin parempi hyppy vähän kauempaa. Kutosen jälkeen meinasin pienen hetken jo unohtaa radan, mutta onneksi seiskan numerokyltti pisti silmään ajoissa. Reitti kuitenkin kärsi tästä ja hypystä tuli kummallinen. Kasi viimeisenä taas sentään hieman sujuvammin. Ei mikään hyvä rata, eikä kyllä tuloskaan. 8 virhepistettä rataesteiltä tiputti meidät 10 sijaa, listan sijalle 18.


Loppuverkkailun ja eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen Rölli pääsi huilaamaan traikkuun useammaksi tunniksi. Iskän kanssa käytiin lenkkeilemässä tuttarin sekä helpon maastot. Maastoesteiden kuvat tulossa mun kuvasivulle. Mukana radalla oli paljon viime viikon treenissä harjoiteltuja esteitä, pari tarkkuutta vaativaa linjaa mutta ei mitään pahoja tehtäviä.

Kävellessä verkkaan Rölli oli aika laiska jopa, mutta sitten joku kilahti päässä. Käynnissä Rölli tarjosi ravia ja ravissa laukkaa. Ohi laukkaavat hevoset eivät auttaneet rentouden etsinnässä. Rölli yleensäkin kerää vähän kierroksia maastoverkassa, mutta nyt se stressasi tosi paljon. Ihan stressivaahto nousi kaulaan. Meno oli sen verran epätasaista että hypyissä oli vähän vaikeaa nähdä paikkaa. Verkkaesteet oli kuitenkin sen verran pieniä että selvittiin niistä kunnialla.


Lähtökarsinan läheisyydessä Röllin kierrokset oli jo hiukan laskeneet eikä se enää steppaillut käynnissä. Rata lähti ihan hyvin käyntiin. Kuitenkin laukka jäi turhan lyhyeksi, vaikka tuntui että edettiin ihan hyvin . Otin myös esteille tavallista enemmän vauhtia pois. Rölli ei katsonut esteitä, mutta ei tuntunut niin rohkealta ja reippaalta kuin esimerkiksi viime viikon treeneissä. Turha lähteä työntämään kaukaa, kun ei lähde ja tulee pikkuaskelia ja rikoja rytmiin. Paikat vähän lähempänä esteitä ja pystyttiin jatkamaan sujuvammin.


Katsoin alkuradalla kelloa ja seuraavaksi vasta loppuradan vesitehtävällä. Sitten tulikin kiire. Siinä Rölli vastasi hyvin jalkaan ja lähti etenemään. Sen verran oli esteillä himmailtua, ettei ihan saatu aikaa kiinni. Tuloksena maastosta kolme sekuntia yliaikaa eli -1,2 virhepistettä. 

Tuloksella -56,7 oltiin kolmen osakokeen jälkeen tilalla 13, kun 10 sijoittui. Arvokkaita oli taas rataesteiden puomit... 

Maastoradan video on aika mössöä, iskä ei ollut huomannut, että tarkennus oli jäänyt puolitiehen tällä kertaa.

Nämä kolme kuvaa © Heidi Lammi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti