torstai 10. elokuuta 2017

Keravalla treenissä

Viime lauantaina käytiin Keravalla maastoestetreenissä. Tarkoituksena oli osallistua Röllin kanssa meidän seuran SM-joukkueeseen, joten halusin treenata hautoja ja trakehnereita kisapaikalla. Ja ajoissa tietenkin, viimeisenä ilmoittautumispäivänä ;)


Pari vuotta sitten Keravan kenttäkisoissa meidän tuttarin maastorata stoppasi Levonmäentien viereiselle trakehnerille. Se on hyvin leveä risupysty, jossa edessä on pieni hauta. Kolme kieltoa siihen silloin, ja siitä lähtien Röllillä ollut jonkinmoinen hautakammo. Hattulan maastoestekisoissakin (elokuussa 2015) matka tyssäsi trakehnerille eikä vaihtoehtoinen hautakaan enää ylittynyt.

Viime vuonna osallistuttiin Keravan kisoissa harrasteluokkaan varmuuden varalta, että päästään maaliin asti. Silloin Rölli ylitti harrasteen pikkuhaudan mallikkaasti ja nappasi ruusukkeenkin 7. sijan johdosta.


Nyt tosiaan skarpattiin maastoestetreenienkin osalta, kun ilmoittauduttiin Simon valmennukseen. Hypättiin alkuun pari harrasteen tukkikasaa ja pientä pöytää. Neljäntenä verkkaesteenä käsky kävi hypätä leveä trakehneri. En maininnut mitään aiemmista ongelmista, vaan ajatus oli ratsastaa päättäväisesti perille asti ja yli esteen. Kuinka sitten menikään?


Oikein hyvin! Paikka valui hippasen turhan lähelle, mutta Rölli ei epäröinyt yhtään. Tultiin se vielä uudelleen heti perään ja reippaasti yli tälläkin kertaa :)

Jatkettiin harjoituksia nuolenkärjellä. Sille tuli ekalla yrittämällä ohimeno, kun en saanut Rölliä kaarteen jälkeen suoraksi. Rölli ei sitä mitenkään katsonut, mutta oma ratsastus oli turhan huolimatonta. Toisella kertaa onnistui, tosin hyppy oli vähän hidas ja myötäys jokseenkin liioiteltu...


Koska tuttarin trakehner oli sujunut hyvin, saatiin tehdä helpon tehtävä isommalla trakilla, josta viisi laukkaa nuolenkärjelle. Rölli oli rohkea ja teki tehtävän kiltisti, vaikka väli jäi meille hieman pitkäksi. Aiempien hautaongelmien jälkeen oli hieno fiilis tehdä tällaista isomman luokan tehtävää.

Tultiin vielä yhtä "kunnon" trakehneria, jossa siis oli paksu tukki isomman haudan yllä. Siinä Röllin hyppy jäi vähän littanaksi, mutta edelleen eteneminen oli reipasta ja rohkeaa. Edettiin pellolta toiselle ja matkalla hypättiin helpon kapea tukkikasa ja tuttarin vino tukkilinja. 

Metsän reunassa tultiin ensin vain yksittäin hautaa pari kertaa molempiin suuntiin. Rölli otti ekat hypyt vähän varman päälle, mutta aika ideaalisti kuitenkin laskeutui lähelle haudan takareunaa eikä leiskauttanut mihinkään kauas. Yksittäisten hyppyjen perään jatkettiin puolicoffinina haudan perään tukki. Rölli teki tässäkin helpon tehtävässä taitavaa työtä :) Hypättiin vielä tuttarinkin valkoinen aita ojan yli, ei ongelmaa. Tultiin radanpätkää yli puolicoffinin, metsäkujalla olevan penkin ja toisen puolicoffinin (tukki ja hauta). Rölli viiletti vähän, mutta suoritti tehtävät pyydetysti.

Tarkoitus oli jatkaa pidempi radanpätkä aloittaen kukkulan päältä muutaman esteen yli, kiertäen vesiesteeltä ja takaisin kukkulalle ylöshypyn kautta. Yhdeltä treeniryhmän hevoselta vääntyi kuitenkin kenkä niin pahasti että hevosesta tuli ihan kolmijalkainen. Siitä tuli hetken paussi treeniin kun kenkä piti irroittaa.

Odottelutuokion jälkeen otettiin pari pikkuestettä ja sitten jatkettiin varsinaisella tehtävällä. Röllillä edelleen virtaa riitti ja vauhtia sai jarrutella. Esteet ylittyivät kuitenkin edelleen helposti.


Vedellä tehtiin muutamia erilaisia reittejä ja tehtäviä. Tehtiin tuttarin tukkeja molempiin suuntiin. Keltainen talo veden jälkeen taisi olla taas ylikorkea tuttariin. Siihen reitti valui vähän vasemmalle, mutta aina päästiin yli kuitenkin. Viimeisenä tehtävänä tultiin alashyppyä ja mökki perään. Niiden hyppely olisi voinut olla vielä sujuvampaa, mutta ihan jees onnistui nytkin. Rölli yllätti rohkeudellaan ja oikein hyvä fiilis jäi treenistä :)

Viimeisten tehtävien aikana tuuli yltyi ja tummat pilvet peitti taivaan. Kauniissa aurinkoisessa kelissä pidetty treeni sai ikävämmän lopun, kun yhtäkkiä loppuverkan aikana vettä tuli taivaan täydeltä. Vaikka kova sadekuuro ei kestänytkään muutamaa minuuttia kauempaa, kastui kaikki vaatteet ihan läpimäräksi. Kunnon kenttäratsastajana olin varautunut varavaatteilla vesiesteessä polskimiseen niin sain kuivaa vaatetta päälle ja kotimatka meni taas iloisemmissa tunnelmissa. 

4 kommenttia:

 1. Hei! Meillä kaikki hyvin, vaikka kaviosta irtosikin pari isoa palasta. Kengittäjä ehti paikalle pikapuoliin ja kavio paikattiin. Etuset saivat vielä extra pehmusteeksi pohjalliset, sunnuntain kenttäkisoja ajatellen. Jo alku viikosta hevonen oli täysin normaali. Ai, että kyllä säikäytti. Olin varma, että kavion lisäksi sillä on jotain muutakin kipeenä. Eli sunnuntaina nähdää skabailemassa! T: Laura ja kolmijalkainen riehuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla teistä! Hienoa että saitte kavion kuntoon :)

   Poista
 2. Ihanan sujuvan näköistä! Sun jalat pysyy tosi nätisti paikoillaan, itse katselin juuri estevideotani ja jalat ei pysy nätisti.. lisää treenausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Useimmiten lähtee helposti ylävartalolla liikaa hyppyyn, jolloin jalkakin helposti heilahtaa. Painoa jalustimelle ja katse eteenpäin. Tsemppiä treeniin!

   Poista