perjantai 28. heinäkuuta 2017

Veljesten ja siskosten paritreenit

Meillä on heppojen laitumella pieni, mutta pitkä tukki. Olen jo useamman kerran mietiskellyt, että siinä voisi helposti hypätä parikin ratsukkoa samaan aikaan, kun tukilla on pituutta lähes kahden normaalin rataestepuomin verran. Keskiviikkona sitten otettiin asia testaukseen ja selvittiin hengissäkin ;) 


Itse kiipesin Röllin kyytiin ja siskoni Nelli ratsasti Riksulla. Vasta treenin jälkeen pohdittiin, että Nelli on tainnut hypätä esteitä viimeksi ehkä joskus vuonna 2010 tai 2011 Tumpilla. Ja silloinkin jotain pienempiä rataesteitä. Maastoesteistä hänellä on vielä kaukaisempaa kokemusta russ-poninsa kanssa, silloinkin tuli hypättyä tyyliin pienen pientä hautaa ja matalaa bankettia. Voisi siis sanoa, että Nelli oli ensikertalaisena maastoesteillä. No hyvin meni kuitenkin! Turvaliivejä oli tallissa vain yksi, joten Nelli kokemattomampana sai sen pukea päälleen.

Verkkailtiin kentällä ja otettiin siellä muutama harjoitteluhypyt vierekkäisille kavaleteille. Nellin tehtävänä oli vain ratsastaa tasaisessa tahdissa esteelle, kun taas itse yritin kontrolloida Rölliä samaan vauhtiin. Onnistuimme ihan hyvin lähestymään esteelle samaan aikaan. Lisähaastessa tulevaa valokuvaa ajatellen toi se, että Riksun ja Röllin hypyt ovat kovin erilaisia ja niiden hyppykaaret kulkevat hieman eri tavalla. Siis vaikka ponnistuksen onnistuisi ajoittamaan samaan hetkeen, ei välttämättä hevoset ole esteen päällä samassa hypyn vaiheessa.


Otettiin pari hyppyä maastareille pikkukentän puolella vielä ennen laitumelle siirtymistä. Rölli oli aika innostunut, mutta malttoi kuitenkin kuunnella ohjeita ja hyppäsi hyvin. Riksu oli oikein kiltti opetusmestari Nellille ja hyppeli tasaisen varmasti kaikki reitille osuneet esteet.


Laitumella otettiin ensin yksitellen testiloikat tukille ennen varsinaisia parihyppyjä. Vierekkäin lähestyessä Rölli yritti lähteä välillä kirittämään, varsinkin kun meidän paikka oli ulkoreunassa ja siten matka hieman pidempi. Aika hyvin osuttiin ponnistukseen samaan aikaan. Tosin Rölli olisi saanut olla maltillisempi ja rennompi, jotta hypyt olisi olleet vielä pyöreämpiä. Hauskaa tuntui olevan itse kullakin :)


Hypeltiin Röllin kanssa laitumella vielä traktorin renkaista tehtyä estettä. Matalampi puoli on noin ysikymppiä, isompi puoli reilu metrin. Rölli keskittyi huomattavasti paremmin taas yksinään ja hyppäsi rohkeasti. Nellikin rohkeni pienen maanittelun jälkeen kokeilemaan renkaiden pienempää puolta. Riksu oli oikein professional ja kyyditti jännittyneen kuskin sujuvasti yli esteen.

Hurjan esteen jälkeen voi taas jo rentoutua!
Otettiin loppuun vielä muutamat hypyt raviradan kaaren vieressä. Nelli ja Riksu hyppäsivät yksittäistä punaista laavua, hienosti meni sekin. Röllin kanssa tultiin laavun perään nuolenkärki. Rölli selvästi tiesi aiemmilta kerroilta homman juonen ja lukitsi hyvin kapealle. Pientä ennakointia oli havaittavissa esteiden välillä, kun Rölli lähti kiihdyttelemään ja paikka kapealle valui turhan lähelle. Korvat hörössä kuitenkin :D


Vielä muutama yhteiskuva veljesten ja siskosten paritreeneistä ennen loppuverryttelyjä kentällä. Hepat oli taas taitavia!

2 kommenttia:

  1. Tää oli kyllä hauska! Vielä kun teillä olisi ollut samanväriset housut ja myös sulla turvaliivi, niin ei tietäisi kumpi on kumpi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ainakin oli hauskaa :) Jep, ratsastajien asuja ei ihan saatu mätsäämään yks yhteen.

      Poista