perjantai 17. kesäkuuta 2016

Nyt sitä pohjetta!

Ei auta vain toivoa, vaan täytyy myös ratsastaa!

Estetunti maanantaina. Samat ongelmat edelleen. Rölli ei taivu oikean jalan ympäri, ei käänny vasemmasta pohkeesta. Kuski ratsastaa käsijarru päällä ilman jalkaa. Puomeja satelee.

Yleisimpiä ohjeita, mitä Anna tunnilla sanoi: "Tuntuma ja pohkeen tuki loppuun asti", "vahvempi laukka", "enemmän pohjetta", "muista se pohje".


Rata alkaa niin, että on käsijarru päällä ja paikat valuu pohjaan. Välit jää pitkiksi ja tulee miniaskeleita matkalle. Sitten keskivaiheilla on sekä käsi että jalka hallinnassa ja käytössä. Kun sitten uskaltaa alkaa ratsastaa eteenpäin, pääsee hevonen loppuradasta pitkäksi, mikä taas johtaa siihen, että välit jää lyhyiksi. Eipä ole helppoa, vaikka ajankohtaiset ohjeet tulevat koko matkan ajalta suoraan korvanappiin... Kultaisen keskitien löytäminen ja varsinkin säilyttäminen on haastavaa.

Pari kertaa tultiin niin, että hyvällä lähestymisellä oltiin oikein hyvässä ponnistuspaikassa, mutta kun jäin vain istuskelemaan kyytiin, tuli miniaskel ja puomi. En oo tottunut siihen, että loppuun asti pitäisi ratsastaa pohkeella, vaan mielummin olla kyydissä tekemättä mitään. Rölli kaipaa vielä paljon tukea varsinkin isommilla esteillä, että se uskaltaa lähteä kauempaa, mikä siis muilla hevosilla tarkoittaisi normaalipaikkaa. Nyt täytyy oikein keskittyä huolella siihen, että muistaa tukea jalalla. Nimenomaan tukea, eikä niin että viimeisellä askeleella tikkaa kannuksella. Näitäkin valitettavasti kävi.

On jotenkin tosi vaikeaa saada aivot mukaan siihen, että vaikka Rölli välillä ryntää ja kiihdyttelee esteelle, se tarvitsee silti sen jalan tuen. Varmaankin rutiinilla ja molempien itseluottamuksen noustessa apujenkäyttöä voidaan taas rauhoittaa, mutta nyt pitäisi oppia ratsastamaan myös sillä jalalla. Eikä se jalalla ratsastaminen riitä vain lähestymisissä, vaan esteen jälkeenkin pitää muistaa nostaa se oma yläkroppa taas pystyyn, hevoselta nenää vähän ylös ja jalalla takapäätä alle.

Tykkään tästä kuvasta, vaikka tarkennus onkin tipotiessään


Täytyisi ehkä teettää tästä meemistä taulu, jos vaikka sitten muistaisi vinkit paremmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti