sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

2-tason koulukisadebyytti

Käytiin eilen Röllin kanssa pyörähtämässä 2-tason koulukisoissa Koskella. Ohjelmana meillä oli helppo B:3. Startti oli Röllin ensimmäinen 2-tasolla sekä myös ensimmäinen helppo B tason kisa, jos harrasteluokan kouluosuutta ei lasketa.

Päivä oli kuuma ja paarmojakin riitti kaikkien hevosten kimppuun. Rölli vähän hermostui niistä, varsinkin käynnissä ja pysähdyksissä. Alkuun muutenkin Rölli oli kovin kiireinen ja jännittynyt sekä juoksi kättä vasten. Tehtiin paljon taivutteluja ja siirtymisiä. Ekoissa laukoissa tuli jo fiilis, ettei tulla mahtumaan edes pitkälle radalle... Toiseen suuntaan laukassa löytyi jo vähän kontrollia ja rentouttakin. Ehkä hiukan pidempi verryttelyaika olisi ollut tarpeen, mutta en halunnut väsyttää Rölliä, nytkin hiki valui molemmilla.


Rataa kiertäessä valmistautuvana ratsukkona meno oli todella pinkeää. En uskaltanut mennä kuin toista pitkää sivua ja pikkaisen päätyjä, sillä laitumien puoleisella pitkällä sivulla Rölli säpiköi ja pyrähteli, enkä halunnut pilata suorittavan ratsukon rataa. Aidoissa valmistautuessa Rölli oli jo vähän enemmän ratsastettavissa, mutta edelleen jännittynyt.

Samalla kaavalla jatkettiin radallakin. Ravi jäi vähän jännittyneeksi kipittelyksi, mutta saatiin kuitenkin tehtävät suoritettua. Laukkaa vähän jännitin itse verkan perusteella, mutta se meni yllättävän hyvin. Epätasaisuutta oli kyllä edelleen, mutta aika jees meni muuten. Ravin tarmokkuus vastasi ehkä eniten toivomaani vasta lopputervehdykseen tullessa, ja siinäkin muoto oli turhan avoin. Pää nousi sitä ylemmäs mitä lähemmäs tuomareita tultiin. Omasta mielestäni radalla oli ihan jees pätkiäkin, mutta muuten rentous ja letkeys jäi puuttumaan. Tuomareilta tuli samansuuntaisia kommentteja, joskin pisteet oli paremmat kuin odotin.


Tuomari C: "Paljon hyvää. Ravissa vielä ajoittain tahti vaihtelee ja kiireinen. Laukka hieno kun saat vielä lisää tasapainoa ja kantovoimaa." 63,86 %

Tuomari M: "Näyttävä sh. Energia ok, mutta muoto saisi olla tasaisempi. Lisää valmistelua." 60,22 %

Lopputuloksena siis 62,04 % ja sija 13./29.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti