tiistai 8. joulukuuta 2015

Viime viikon loikat

Riiviön kanssa otettiin itsenäiset hyppytuokiot jo viime viikon maanantaina. Omaa hyppytaukoa oli takana taas kolmisen viikkoa, Riiviöllä onneksi vähän vähemmän. Riiviö on kuitenkin sellainen hevonen, jonka tyyliin en vain oikein osaa mukautua. Niin ratsastuksellisesti kuin hyppytyyliltäänkin.  Hengissä selvittiin vaikka meno olikin kovin ailahtelevaa eikä niin imartelevaa.

Aloitin treenit ravipuomeilla s-kiemuralla. Ennen kuvaajan tuloa tein kiemuraa volttien kera, videolla jo ilman voltteja. Ei mitään ihan katastrofaalista menoa, mutta olisi voinut olla vielä sujuvampaa ja tahdikkaampaa. Puomit nostettiin pieniksi pystyiksi ja tultiin laukassa samaa reittiä nyt esteiden yli. Estekorkeus ei päätä huimannut, mutta lähdimpä kuitenkin liian usein ylävartalolla työntämään kohti estettä.

S-kiemuran tahkoamisen jälkeen otettiin mukaan pysty-okseri-sarja jolta aika jyrkkä kaarre yksinäiselle pystylle. Sarjalle Riiviö ampui aika huolella, mikä taas sai kuskilla aikaan paniikinomaisen vedon sisäohjasta. Riiviön takapää liirasi kaarteessa ulos, eikä meno muutenkaan ollut kovin kaunista... Kun Riiviö lähti kiitämään esteille ja niiden jälkeen, niin otan turhan jyrkästi heti kädellä kiinni. Silloin laukan laatu yleensä kärsii, Riiviöllä varsinkin kun sen laukka ei ole muutenkaan vielä kovin vahvaa ja tasapainoista. Toki tämä sama ongelma mulla on myös Riksun ja Röllin kanssa. Pitäisi vain malttaa istunnalla jarruttaa ja kevyesti pidättää, eikä ottaa kaikkea laukkaa pois.

Treeniä treeniä, ehkä joskus vielä opin!


PS. Riiviöllä aloitti jokunen viikko sitten uusi vuokraaja Emma. Riiviön kuulumisia voi siis lukea myös Emman hevosblogista.

6 kommenttia:

 1. Riiviö vaikuttaa samanlaiselta kuin oma suokki ruunani; vielä huono laukka ja vauhti korjaa virheet! Ja saman ikäisiä & värisiä. Lohduttavaa että jollain muullakin on samat ongelmat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauska sattuma :D Juu vauhti korjaa virheet ja vauhtiahan ei tästä puutu!

   Poista
 2. Toinen haluais vaan mennä täysii ja vetää mutkat suoriksi :D

  VastaaPoista
 3. Tunnistan niin samoja piirteitä kuin omassa suokissa. Kovin hätäinen, kiirehtii ja häslää, halu välttää kuolaintuntumaa ja tehdä omia ratkaisuja. Kun ei malta, niin vauhdilla korvataan korvat. :D Näissä tilanteissa se oma kärsivällisyys on niiiiiin koetuksella. Vaikka pitäisi olla itsekin menemästä mukaan siihen hätäisyyteen ja rauhoittaa menoa, mutta kun se vaihde on päällä, ei se kovin helppoa näiden nuorten kanssa olekaan. :D Muutoinhan oli iloisen oloinen hevonen, kivaa on. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä iloa ja virtaa riittää :D Totta puhut, itsekin pitäisi vain malttaa rauhoitella menoa eikä lähteä siihen häsläämiseen mukaan!

   Poista