sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kotitreeni maastoesteillä

Ensi viikon lauantaina kenttäkisakausi alkaa Ypäjällä! Sitä ennen halusin ottaa kotona vielä hyppyjä maastareille, jotta meno tuntuisi sujuvalta ja helpolta sitten kisoissa :) Meillä ei ole vielä ehditty laittaa siirrettäviä maastareita esille hypättäväksi, joten mentiin näillä muutamilla, jotka tönöttävät aina paikoillaan. Rölli otti samalla koekäyttöön pitkät takasuojat ja Eskadronin Allround etusuojat, jotka ajattelin laittaa siis kisoihinkin. Tarrat molemmissa suojissa alkaa olla varsin löysiä, joten laitettiin teippiä. Tulipa samalla testattua uusi teippikin!

Kentälle virittelin kolmoissarjan coffinin tyyliin ja tynnyrikin pääsi taas esille. Ennen kuvaajan saapumista hypättiin pari kertaa yksittäisiä pystyjä sekä tynnyriä ravissa. Ekalla kerralla tynnyrillä Rölli hidasti ja hidasti ennen estettä, mutta hyppäsi kuitenkin ihme loikalla yli. Toisella kertaa se oli reippaampi mutta myös mutkitteli enemmän. Pari kertaa Rölli hyppäsi oikeasta reunasta vain apupuomin yli, mutta toistoilla päästiin myös keskeltä tynnyriä. Joskin kaikki hypyt tuntuivat kummalisilta ja kieroilta.Kentällä tehtyjen verkkahyppyjen jälkeen suunnattiin sitten portaille. Tehtiin ravissa portaat sekä ylös että alas. Rölli teki ihan hyvin, mutta oli vähän turhan löysä. Riksu katseli menoa viereistä tarhastaan ja tuhahteli :D

Viereisellä laitumella otettiin yksi hyppy pienelle tukille, se ylittyi helposti. Toisin kuin minikokoinen, punaiseksi maalattu aitaeste. Rölli otti siihen tökit sekä laukasta että ravista, mikä vähän kummastutti, sillä este on kuitenkin niin pieni ja reitti oli suora. En sitten tiedä vaikuttiko se, että lankkujen välistä näkee läpi, vai se että seuraavan laitumen aita on melko lähellä takana vai mikä oli niin pelottavaa. Aitaeste sijaitsee kahden laitumen välissä, joten esteen molemmin puolin edessä kulkee hevosten tallaama polku, mikä on hiukan kulunut matalammaksi ja tummemmaksi kuin muu maasto esteen lähistöllä. Rölli sai katsoa estettä, mutta koin helpommaksi tulla sen toisesta suunnasta ensin jos tosiaan laitumien aidat häiritsi takana.

Ja toisesta suunnasta este olikin sitten niin paljon helpompi! Suoraan ekalla yrittämällä yli. Tultiin vielä molemmista suunnista parisen kertaa, jotta saatiin taas onnistumisen iloa Röllille sekä itseluottamusta kasvatettua :)


Laitumelta jatkettiin haudalle ja siinä matkan varrella otettiin banketilla hypyt ylös ja alas. Haudalle olin virittänyt toiseen reunaan pienen (kannettavan) maastoesteen. Otettiin ensin yksi hyppy pelkälle haudalle ja sitten hauta+maastari kombon yli. Tulin ensin ravissa, ja Rölli taas hidasteli. Yli mentiin, mutta hyppy oli niin hidas ja löysä, ettei mitään rajaa. Toinen takajalka otti vähän osumaakin maastariin. Maastari sentään pysyi pystyssä! Toisella kertaa ravista hyppy oli hiukan ainakin sujuvampi, mutta aika hidas edelleen. Kolmannella kerralla tultiin laukassa, se oli jo ihan ok loikka.


Haudalta siirryttiin muurisarjalle. Ensin tulin taas muuria yksittäin, sitten molemmat peräkkäin. Linjalla Rölli oli vähän hitaalla, jolloin ekalle tuli turhan lähelle. Välissä jäin vain istuskelemaan, jolloin tuli yksi askel enemmän kuin suunnittelin, mutta se toimi suht hyvin kuitenkin.


Vedellä harjoiteltiin ylös- ja alashyppyjä. Viime vuonna harjoiteltiin ylöshyppyä vedellä pienemmässä kohtaa, mutta nyt mentiin heti isommasta kohdasta ylös pikkutukin yli ja ylämäki kumpareen päälle. Rölli meni oikein huippuhyvin ja suoraviivaisesti. Riksukin välillä vielä mutkittelee ylöshypyssä, mutta ei Rölli!

Alashypyt aloitettiin pienemmästä kohtaa. Jonkin aikaa sai maanitella ja rohkaista, mutta kyllä veteen sitten mentiin :) Tehtiin useita toistoja taas ja selkeästi Rölli sai ideasta kiinni. Isommasta kohdasta tullessa ekalla kerralla Rölli roikkui kädellä eikä ottanut pidätteitä läpi, jolloin alamäki tuli tasapainottomasti. Mutka oikealle, joten ei päästy alashypylle. Pienen kiemuran kautta uusi lähestyminen ja huomautus raipalla. Edelleen kiemuralla tiellä, mutta nyt mentiin alashyppy veteen. Jokunen toisto tähänkin vielä. Kun sujui rohkeasti ja sujuvasti, lopetettiin hyvillä mielin :)


Riksun kanssa piti ottaa tänään vähän hyppyjä maastareille, mutta saas nähdä miten tuo keli tuosta kehittyy. Vesisateeseen ei niin kovin innoissaan tule lähdettyä, jos ei ole pakko ;)

6 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Pääsen kun pääsenkin nyt lähtemäön ypäjälle, joten katsotaan jos saisin kuvattua teitä jossain vaiheessa. Kisahoitajan roolissa kuitenkin, joten saa nähdä miten ehtii ;)

  VastaaPoista
 2. Maastoesteet on vaan niin parhaita! Itsekin pääsin tällä viikolla vuoden ensimmäistä kertaa niitä hyppäämään. :) Toivottavasti teillä menee hyvin kisoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maastarit on kyllä ihan parhaita! Jep, toivotaan näin :)

   Poista
 3. Tosi kivoja kuvia ja kiva blogi. Sait just uuden lukijan. Käyhän kurkkaamassa minunkin uutta blogiani, http://olipakerranhevonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista