perjantai 6. maaliskuuta 2015

Hannunvaakunaa ja muita kiemuroita

Molemmat suokkipojat pääsi taas tänään hyppelemään Annan silmien alle. Jo radanrakennuksessa arvasin, mitä oli luvassa! Tiukkoja kurveja ja kääntämistä hannunvaakunan muodossa.

Ekalla tunnilla olin Riksun kanssa. Se oli itsenäisessä verkassa vähän mato ja etupainoinen. Tällä kertaa voin sanoa, että onneksi estetunti aloitettiin kouluratsastuksen hiomisella! Tehtiin ravissa pitkillä sivuilla puoleen väliin avotaivutusta, voltti ja jatkettiin sulkutaivutuksessa. Vaihdoin suosiolla esteraipan kouluraippaan, jotta sain sulussa reaktion vähän ripeämmin. Ekat taivutukset meni vain jotenkuten, mutta sitten löydettiin kiva tahti ja tasainen muoto. Laukassa tehtiin toinen sivu avoa ja toinen sulkua. Nyt sujui laukassakin paremmin kuin aiemmin.

Hannunvaakuna esteillä oli haastava, mutta silti yllättävän kiva tehtävä. Hevosten piti pysyä lyhyenä, kääntyä pienesti ja säilyttää tahti. Eka kierros meni taas liikaa sisäohjalla kääntäen, jolloin reitit venyi ja oli tahtiongelmia. Toinen kierros meni paremmin ja päästettiin seuraava ratsukko kurvailemaan. Toinen kierros (voltit vasemmalle) oli vähän vaikeampi, mutta siitäkin selvittiin yhdestä ohiajosta huolimatta. Kaikki tuntilaiset tosin saivat tämän tehtävän kotiläksyksi! :D


Hypeltiin muutamaa erilaista rataa, joista kaksi on ratapiirroksessa eri väreillä merkittynä. Alkuradoilla olin itse paljon huolellisempi reittien ja tahdin kanssa, mutta loppuradoilla Riksu pääsi vähän pitkäksi ja otti jokusen kerran puominkin.

Viimeinen rata hypättiin noin metrin korkuudella. Ruskealle pystylle kulmassa en saanut oikein hyvää paikkaa ratsastettua. Riksu ei ottanut kovin hyvin sisäjalkaa läpi, mikä vaikeutti reittiä. Tultiin joko pohjaan tai lentäen kaukaa. Kun Riksu tuli ajoissa pidätteestä takaisin ja parempaan ryhtiin, niin hypytkin oli parempia. Pidentämisellä ja työntämisellä kohti esteitä ei seurannut muuta kuin pudotuksia.



Tehtiin Riksun kanssa vielä loppuraveja, kun iskän taluttama Rölli pelästyi rataa hyppäävää ratsukkoa ja tempaisi irti. Rölli kirmaili kunniakierroksen maneesissa ennen kuin tuli Riksun viereen, mistä se saatiin kiinni. Toinen gägin poskiremmeistä katkesi, kun Rölli oli tallannut ohjien päälle viilettäessään vapaana. Onneksi meillä on tallissa kaiken maailman jatkopaloja ja varaosia, joista löytyi sopiva korjauspala tähän hätään, eikä tarvinnut alkaa säätämään toisten suitsien kanssa. Täytyy katsoa huomenna messuilta uusia gägiremmejä Röllille.

Karkumatkan jälkeen Rölli oli aivan ylikierroksilla vielä jonkun tovin, kunnes ekan tunnin ratsukot saivat tehtävät valmiiksi. Vähän epäluuloa muita hevosia kohtaan oli enemmän kuin normaalisti vielä omalla tunnillakin, mutta rapsutteluilla ja juttelulla tuntui olevan selkeästi rauhoittava vaikutus Rölleröön.

Röllin kanssa tehtiin itsenäisen verkan jälkeen kahdeksikkoa ja muita kiemuroita ravissa keskimmäisten neljän pystyn ympärillä ja väleissä. Hannunvaakunaan saatiin myös vähän helpostusta, kun tehtiin kierros pystyillä isoilla teillä. Vasemmassa laukassa vihreälle pystylle, jonka jälkeen oikealle ja punaraidallinen, vasemmalle ja punainen pysty, laukanvaihto oikeaan ja lopuksi vielä sininen pysty. Rölli teki tässä varsin hyvää työtä ja oli kivantuntuinen ratsastaa.

Rölli teki vähän erilaisia radanpätkiä kuin Riksu ja välillä oli vaikea muistaa oikeat reitit. Lopuksi tultiin sama rata kuin Riksu (ratapiirroksen vihreät numerot). Esteiden jälkeen pääsee vähän matalaksi ja pitkäksi, mutta hypyissä ja lähetymisissä oli jo jonkinmoista tolkkua. Välillä lähdin itse työntämään ja liikaa mukaa yläkropalla, jolloin tuli puomeja. Mitään täyskaatoja ei sentään harrastettu tällä kertaa! Ehkä Röllistä vielä estehevonen saadaan ;)

Pari korjausta saatiin tehdä radan tehtäviin. Esteet 5-7 tultiin ensimmäisen kierroksen villiintymisen takia. Kaaren korjaus onnistui hyvin vaikka tultiin punaraidalliselle lähelle. Röllin pukittelu vähän rikkoi rytmiä seuraavalle, jolloin puomi mukaan. Täytyy muistaa pitää alapohkeet lähempänä hevosta, jolloin Rölli ei kiukustu kääntävistä avuista ja heitä pukkia.

Molemmilla hevosilla saa olla nopea esteiden jälkeen, jotta pääsee itse pystyyn ja ehtii tehdä pidätteet ja kerätä hevoset takaosansa päälle. Siinä riittää työmaata, mutta valmennus valmennukselta meno tuntuu paranevan :)

2 kommenttia:

  1. Vitsi toi Röllin laukka on jotain niin hienoa :)!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootas vaan kun siihen saadaan vielä tuplasti voimaa lisää! :)

      Poista