maanantai 5. tammikuuta 2015

Kuvapostaus: Pulkkaratsastusta

Kaverit kokoon, pulkka esiin ja menoks!

Riksu oli ekaa kertaa pulkkaratsuna, ja yllätti kiltteydellään. Nyt se ei roikkunut kädellä, vaan toimi tosi herkin avuin. Pari ilopukkia tuli heitettyä, mutta muuten toimi mallikelpoisesti :)

Riksu ei hermostunut edes, vaikka pulkkakyytiläiset vähän väliä lentelivät pois kyydistä. Itse sain onnekkaana olla koko ajan satulassa enkä näin ollen joutunut kierimään lumessa :D



















10 kommenttia:

  1. Ihan törkeen hienoja kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaverit pisti parastaan pulkkailussa ja kameran takana :D

      Poista
  2. Moi! Tämä ei postaukseen liity , mutta kuinka paljon sinulla menee rahaa keskimäärin yhdellä hevosella yhteen kisaviikonloppuun (kenttä) ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisakustannukset riippuu pitkälti siitä, missä kisat on ja onko ne yksi vai kaksipäiväiset.

      Ypäjä on meitä lähin kisapaikka ja täten myös edullisin. Siellä kisat on järjestäjästä riippumatta yksipäiväisiä (paitsi Finnderby). Silloin kuluiksi tulee lähtömaksut + mahdolliset turvallisuus ja ell-maksut + bensat + omat eväät. Yksipäiväisissä kisoissa mun hepat on majaillut aina traikussa, joten siinä säästää jo karsinamaksun. Kisamaksut vaihtelee järjestäjän mukaan, viime vuonna Skaran kisoissa oli 75+10+10 = 95 euroa.

      Niinisalon kisat taas esimerkiksi on aina kaksipäiväiset, joten täytyy yöpyä siellä. Kustannuksia tulee lähtömaksut + turvallisuusmaksut + hevoselle jaba/karsina + ihmisten yöpyminen + bensat + eväät. Omissa yöpymiskustannuksissa voi säästää nukkumalla hotellin sijaan vaikka teltassa. Jo pelkät kisamaksut ja jaba maksaa yhdeltä hepalta 70+2+5+10+80 = 167 euroa. Siihen sitten kaikki muut päälle...

      Mitä pidemmälle lähtee kisoihin, sitä kalliimmaksi homma muuttuu. Kaukaiset kisapaikat vaativat useamman yön paikan päällä ja myös bensakulut kasvaa. Yksipäiväisiin kisoihin menee ehkä 150-200 euroa ja kaksipäiväisiin 200-300 euroa.

      Yhteenvetona voisin todeta, että rahaa saa kyllä palamaan viikonloppuun ihan niin paljon kuin viitsii pistää menemään. Kimppakyydit ja telttamajoitus säästää jokusen pennin :)

      Poista
  3. Niin upeita kuvia!:)

    VastaaPoista
  4. kannattaa koittaa istua pulkassa polvillaan, pysyy paremmin kyydissä! :)
    -Henu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyy testata seuraavalla kerralla :)

      Poista