torstai 28. maaliskuuta 2013

Aloittelijaolo

Se tunne, kun olet ratsastanut 12 vuotta, joista 5 vuotta samalla hevosella, mutta mietit miten saat hevosen taipumaan... 

Eilen oli Sepon koulutunti. Heti alussa Tumppi tuntui hitaalta ja jäykältä. Eikä se siitä juuri lähtenyt toimimaan. Tehtiin paljon perusratsastusta: taivuttelua, suoruutta ja siirtymisiä. Mun piti ratsastaa kevyellä tuntumalla, mutta kun menin Sepon ohjeiden mukaan, tuntui enemmän löysällä ohjalla ratsastelulta kuin kevyeltä tuntumalta. Ehkä en vaan osannut... Tumppi kyttäsi koko tunnin katsomoa, mutta tietenkin heti työskentelyn jälkeen ei katsomossa ollutkaan mitään ihmeellistä, niin ärsyttävää! Vasen kierros oli taas paljon vaikeampi, vasen käsi taas ei toiminut eikä sisäpohjekaan mennyt läpi. Laukannostoista ei muistaakseni mikään onnistunut kunnolla. Laukassa Tumppi toimi kuitenkin paremmin kuin ravissa. Loppuraveissa sentään meni niin kuin toivoin. 

Tumppi tunnin jälkeen moikkaamassa Rallia ja Rollea

Tänään Tumppi toimi alusta asti paljon yhteistyökykyisemmin ja taipui. Nyt se kuitenkin oli tosi hidas jalalle ja kyttäili taas katsomoa. Tumppi oikein keksimällä keksi syitä työnteon välttelyyn, kaikki rapinat ja ohiajavat autot saivat aikaan pingoittumista, normaalisti ne eivät suuremmin vaikuta. Ravi oli tänään helpompaa kuin laukka. Vasemman käden kanssa ongelmana on löytää sen oikea paikka ja liikkuvuus. Vasen käsi karkasi useaan otteeseen väärälle puolelle kaulaa kun piti taivuttaa. Lahjattomat treenaa eli siellä näkyy !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti