maanantai 29. kesäkuuta 2015

Esteratsuna Riiviö


Treenit kahdella hevosella jatkuu, vaikka Riksu edelleen vain käppäilee. Nimittäin olen ottanut Riiviön taas treeniin. Se on viime syksystä nyt kevääseen asti ollut tosi vähällä liikunnalla, siskolla loppui into ja mulla ei aika riittänyt kuin satunnaisiin ratsastuksiin. Nyt parin kuukauden aikana ollaan lähdetty pikku hiljaa rakentamaan kuntoa ja lihaksia takaisin. Riiviö on tavallaan siitä vaikea hevonen, että se olisi aina vaan menossa reippaasti ja innoissaan vaikka hiki valuisi tai väsy painaisi jaloissa. Olen mittaillut aina ratsastuksien jälkeen sykemittarilla palautumista, antanut lepopäiviä ja huolehtinut riittävästä juomisesta ja elektrolyyteistä.

Eilen sunnuntaina otettiin muutamia hyppyjä pienillä esteillä pitkän tauon jälkeen. En muista tarkkaan koska Riiviöllä on viimeksi hypätty, mutta viimeisin kuvamateriaali oli viime vuoden heinäkuulta. Riiviöllä on viime kesänä kisattu seuratasolla 90 cm, mikä on tosi hyvin mun mielestä, kun otetaan huomioon ravitausta. Ratsun hommiin Riiviö vaihtoi 4-vuotiskeväänä eli keväällä 2013.



Verkkailin ensin sileällä vähäsen taivutuksia ja pidätteitä läpi. Kun löytyi sopivan rauhallinen tahti, siirryttiin pikkuesteille. Pidettiin korkeus matalana (50-60 cm) ja hyppyjen määrä myös maltillisena, jottei Riiviö aivan menisi maitohapoille. Laukan kanssa on vielä paljon treeniä luvassa, se kun ei ihan parhaiten vielä pyöri. Mikä taas vaikuttaa vaihtoihin, jotka Riiviö tekee tällä hetkellä ravin kautta.

Intoa herralla riitti, mutta yllättävän hyvin myös jarru toimi! Kaikki esteet ylittyi rohkeasti, vaikkakin välillä varsin mielenkiintoisella tyylillä :D Otettiin ensin nämä muutamat esteet yksittäin ja lopuksi kuuden esteen rata. Radan kolme ekaa estettä otettiin loppuun vielä uudelleen niin, että saatiin sujuvammat hypyt. 






Riiviön hyppytyyli on tosi erilaisen tuntuinen kuin esimerkiksi Röllillä. Rölli hyppää ylemmäs, mutta etupää on matala. Lisäksi Rölli tikkaa mielummin pikkuaskeleen ennen estettä kuin lähtee kaukaa. Riiviö taas hyppää mielummin kauempaa kuin liian läheltä. Riiviön hyppy on matala ja se laskeutuu tosi nopeasti alas ja lähelle estettä. Molemmat ovat kuitenkin tosi rehellisiä hyppääjiä, menevät sinne mihin ohjataan eivätkä katsele erikoisesteitä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti