torstai 2. heinäkuuta 2015

Jos olisit koulutuomari?

Kesäisissä lämpöasteissa tänään koulutreeniä Röllin kanssa. Mentiin maneesissa, koska siellä on kouluaidat rataharjoituksen apuna. Kouluohjelmana harjoiteltiin helppo B:3, joka meillä on edessä myös lauantaina, kun Rölli kisaa ensimmäistä kertaa 2-tason koulukisoissa.

Pystyin istumaan ja välillä jopa työstämään hevosta harjoitusravissa, mikä ei aina ole niin helppoa. Rata ei ole Röllille ehkä vielä se kaikkein helpoin, sillä taivuttelua ja kiemuroita on ravissa paljon. Laukkaympyrätkin on vain 15 metriä. Tällä radalla ei myöskään jostain syystä ole lainkaan keskiravia, joka voisi olla meille semmoinen bravuuri ;) Vähän epätasaisuutta oli tässä matkan varrella, mutta rata oli yllättävän maltillinen. Vai mitä sanotte?

Jos olisit koulutuomari, mitä antaisit meille tulokseksi?


1
A
X
radalle harjoitusravissa
pysähdys - liikkumatta - tervehdys, liikkeelle harjoitusravissa
2
C
E
vasemmalle
vasemmalle
3
X
volttikahdeksikko, halkaisija 10 m, ensimmäinen vasemmalle
4
XBFA
harjoitusravia
5
AC
4-kaarinen kiemuraura
6
C ja H välillä
HE
siirtyminen harjoituslaukkaan
harjoituslaukkaa
7
E
EKAF
voltti vasemmalle, halkaisija 15 m
harjoituslaukkaa
8
FXH
H ja C välillä
lävistäjälle, X:ssä siirtyminen harjoitusraviin
siirtyminen harjoituslaukkaan
9
HCB
harjoituslaukkaa
10
B
voltti oikealle, halkaisija 15 m
11
BFA
harjoituslaukkaa
12
A
K
harjoitusravia
keskikäyntiä
13
KE
keskikäyntiä
14
EB
puoliympyrä vapaassa käynnissä pitkin ohjin
15
BF
F
keskikäyntiä
harjoitusravia
16
A
G
keskihalkaisijalle
pysähdys - liikkumatta - tervehdys


radalta vapaassa käynnissä


"Koska tää oikee loppuu"

6 kommenttia:

  1. Tosi siisti rata mun mielestä! Kyllä mä näkisin tän radan noin 60% tuloksena, on tosi tasainen ja paljon hyviä pätkiä :) Mä oon harkinnut tätä rataa kanssa meidän ekoihin yhteisiin kisoihin hepan kanssa, mutta meillä vähän sama että noi keskiravit kun puuttuu niin meidän yksi bravuuri-kortti puuttuu... Mutta katsotaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos arviosta :) Helppo B:n radoista suosituimpia kisoissa taitavat olla juuri tämä ja KN Special, kumpikaan ei oikein mun suosikkeja. Kyllä keskiravi pitää mun mielestä kouluohjelmassa olla :)

      Poista
  2. Onko hevonen kiinni vasemmassa ohjassa? Ratsasta ennemmin vasemmalla jalalla voimakkaammin, suorilla urilla kun saat tuon oikealle pään kanttaamisen pois niin pisteet paranee. Se saa hevosen näyttämään epätasaselta. Hevonen näyttää koko ajan kallistelevan oikealle enemmän, älä yritä "auttaa" hevosta kiskomalla oikeasta ohjasta vaan ratsasta vasemmalla jalalla, saat sen loppuviimein suoristumaan kun hevonen saa voimaa lisää. Seuratasolla irtonee n.60% tuolla suorituksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! En ole koskaan ajatellut, että Rölli olisi varsinaisesti kiinni vasemmassa ohjassa, mutta nyt kun asiasta mainitsit, niin onhan se sieltä huonompi. Eikä asiaa auta se, että olen äärettömän huono käyttämään vasenta jalkaa. Oikea jalka toimii hyvin ja tehokkaasti, mutta vasemman käyttö on jotenkin tönkköä. Täytyykin alkaa keskittymään tuohon enemmän!

      Poista