torstai 30. heinäkuuta 2015

Hyviä uutisia klinikalta

Kuuden viikon kevyempi kausi / saikku selätetty! Kesäkuun 18. päivä Riksulla todettiin eläinlääkärissä oikean etujalan hankositeessä epäjärjestystä, ja sitä hoidettiin PRP-hoidolla. Nyt kuuden viikon jälkeen saadaan alkaa taas palailemaan pikkuhiljaa normaaliin treeniin :)

Kaksi ekaa viikkoa meni talutellen noin 30 min. Kolmannella viikolla ajoin 30-40 min, enimmäkseen käyntiä ja takasuora (noin 300m) rauhallisessa ravissa. Neljännellä viikolla menin vaihtelevasti selästä ja kärryillä. 40 minuutin "treeni" oli edelleen käyntipainotteista, ravissa mentiin suoria ja loivia kaaria 5-10 minuutin ajan.  Viidennellä viikolla menin vain selässä, sillä siinä tuntee ja näkee paremmin askelluksen. Ratsastuksen kesto oli edelleen siinä 40-45 min, josta ravia oli 15-20 min suorilla ja isoilla ympyröillä. Tällä kuudennella viikolla jatkettiin samalla mallilla.

Riksu on koko kevyemmän jakson liikkunut puhtaasti ja mielellään. Alkuun oli tosin pöllöilyenergiaa vaikka muille jakaa, keskittymisongelmia ja mörköjä sisältyi moneen päivään. Kevyempinä päivinään Riksu ehti toimia myös alkeisratsuna ja kokeilemaan valjakkohevosen tehtäviä kahlatessaan kärryjen kanssa vesiesteen läpi.

Liikutuksen jälkeen aina kylmäys joko vedellä tai kylmäyssuojilla 15-25 min.


Tänään siis käytiin klinikalla kontrollikäynnillä. Jo tunnustelussa eläinlääkäri sanoi säären tuntuvan ihan normaalilta. Ultrassa tämä vahvistettiin, hankkari oli parantunut hyvin :) Nyt vaan rauhallisesti lähdetään lisäämään treeniin laukkaa ja työskentelyä.

4 kommenttia: