maanantai 4. marraskuuta 2013

Hevoset unissa

Meillä on kotona Tamara Maunosen Suuri unikirja, jossa on selitettynä 10 650 juttua, joita unissa voi seikkailla. Silloin tällöin hevoset seikkailevat omissa unissanikin, joten päätin avata unien merkityksiä teillekin. Tietystikin unissa tapahtuu yleensä vaikka mitä, eikä selitykset ole niin yksinkertaisia, mutta tässä vähän selvitystä mitä ne voisivat tarkoittaa. Loppuun keräilin kirjasta muita hevosmaailmaan liittyviä sanoja ja selityksiä. Tulkinnat ovat kaikki suoraa lainausta Maunosen kirjasta.

HEVONEN

Hevonen symboloi intohimoa.
Hevosen syöttäminen viestittää, että sinulla on vakiintunut suhde rakkaaseen.
Ratsastaminen enteilee sinulle sopuisaa avioliittoa, mutta vikuroiva tai korskuva hevonen uumoillee riitaisuuksia aviosuhteessa.
Hevosen selästä putoaminen varoittaa sinua ryhtymästä uusiin yrityksiin.
Ratsuhevonen on arvostuksen vertauskuva, kun taas ravihevonen tietää sinulle vaihtelevaa menestystä raha-asioissa.
Ravaava hevonen kuvastaa uhkapeliä, niin muodoin myös varsa lupaa sinulle ansaitsematonta rahaa.Hyväkuntoinen, vaalea hevonen tietää sinulle menestystä. Nähdessäsi niityllä valkoisen hevosen sinulle on luvassa iloisia ja hauskoja hetkiä. Mutta mustan, kiiltävän hevosen kohtaaminen enteilee surua.
Vauhkoontuneelta vaikuttava hevonen tahtoo kertoa, että saat syyttää kevytmielisyyttäsi syntyneestä riitatilanteesta.
Pureva hevonen viestittää ystäväsi yrittävän vahingoittaa sinua. Myös luuska tietää sinulle hankaluuksia ja harmeja.
Jos havaitset hevosen kaatuvan, yritä kaihtaa eteesi lankeavien houkutusten hurmaa. Pystyyn nouseva hevonen kehottaa sinua varovaisuuteen.
Kohdatessasi useita hevosia niityllä tai haassa saat nauttia perhe-elämäsi suomasta onnellisuuden tunteesta.
Valmiiksi satuloitu hevonen kuvaa sinulle läheisen, rakkaan ihmisen saapumista luoksesi.
Hevosen valjastaminen lupaa sinulle kannattavaa, kaikin puolin onnistunutta matkaa.
Jos koet jonkun ajavan omistamaasi hevosta, unesi symboloi ystäväsi petosta. Tämä uni voidaan tosin tulkita myös erään salaisen kohtaamisen vertauskuvaksi. Kolmas kyseisen unen selitys ilmaisee jonkun pyrkivän tilallesi tiettyyn ihmissuhteeseen.
Kuollut hevonen unessa ei merkitse sinulle myönteistä uutista.
Hevoskauppiaan tapaaminen kielii jonkun yrittävän huijata sinua. Mutta kun itse koet ostavasi hevosen, unesi lupaa sinulle jotain hyvää tapahtuvaksi.
Hevosen myyminen kuvastaa ovellesi pyrkiviä vastoinkäymisiä.
Kun huomaat jossain hevostallin, sinua kohdellaan eräällä vierailulla todella vieraanvaraisesti.
Hevosloimi kertoo sinuun kohdistuvasta suojelusta. Loimi hevosen selässä symboloi ansaittua lepoaikaa.
Jos löydät hevosen hinkalon, joudut peruuttamaan suunnittelemasi matkan.

HEVOSENKENKÄ

Tulet saamaan perinnön, mutta hevosenkenkä tietää sinulle onnellista elämää muutenkin. Mikäli löydät hevosenkengän, sinulle on odotettavissa pitkä matka.
Jos saat hevosenkengän joltakin, tämä henkilö tuottaa sinulle paljon onnea ja iloa. Mikäli tämä henkilö on tuntematon, voit voittaa vaikkapa arvalla tms.
Hevosen kengittäminen on kohdallesi osuvien erittäin hyvien työtilaisuuksien symboli.

MUITA

Aamuherätys: Unesi kehottaa sinua ahkeruuteen.
Aita: Haluat eristäytyä ja suojella yksityiselämääsi. Aitaus sitä vastoin kertoo, että vapauttasi yritetään rajoittaa.
Ajaa: Kun ajat hevosella, sinulle on luvassa työläs matka.Eläinlääkäri: Olet hädissäsi toimeentulostasi.
Harrastukset: Harrastusten parissa oleminen unessa on hyvä enne.
Heinä: Heinäpelto lupaa sinulle turvattua elämää. Heinäkasa merkitsee kiellettyjen leikkien vertauskuvaa. Pieni heinäkasa unessa on kehotus opetella tyytyväisyyttä.
Hikipisarat: Lomasi tulee onnistumaan hyvin.
Kaura: Kaurapelto ilmaisee, että olet työlläsi saavuttanut turvallisen aseman elämässä. Jos näet kauranjyviä laarissa, se merkitsee hyvää ennettä elämääsi eteenpäin ajatellen.
Kannukset: Jos näet unessa kannukset, sinun tulee pyrkiä uralla eteenpäin. Kannukset miesratsastajalla ovat viesti: varo keimailevaa henkilöä. Naisratsastajan kannukset taas lupaavat, että saat yllättävän ihailijan.


Kilparatsastaja: Elämäntilanteesi on selkeytymässä. Jos itse olet kilparatsastajana, tulet voittamaan arkuutesi.
Kottikärryt: Lantakuorma kottikärryissä lupaa sinulle vaurautta.
Kypärä: Joku suojelee sinua erästä pahaa tarkoittavaa henkilöä vastaan. Mikäli kypärä on päässä, ihmisten puheet eivät vaikuta sinuun.
Maneesi: Jos menet sisälle maneesiin, saat uuden haasteen työssäsi. Maneesi, jossa on ratsastusnäytös, lupaa sinulle kutsua viralliseen tilaisuuteen.
Ohjaamaton hevonen liikenteessä: Koet rakkaustarinan muualta kotoisin olevan henkilön kanssa.
Ratsastaja: Saat kuulla olevasi ylpeä.
Ratsupiiska: Katsot kokevasi vääryyttä.
Ratsupoliisi: Saat harvinaisia vieraita.Lähde: Tamara Maunonen, Suuri unikirja. Gummerus, 2008

19 kommenttia:

 1. "Lantakuorma kottikärryissä lupaa sinulle vaurautta" :D hyväkiva postaus!

  VastaaPoista
 2. Entä jos hevonen syö heinää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys :D ehkä olet intohimoinen kiellettyjen leikkien ystävä? ;)

   Poista
 3. Viime yönä näin unen, jossa odottelin autossa päätielle pääsyä. Oikealta tienreunaa juoksi musta lämminverihevonen, siro ja kaunis, valkoinen tähti otsassa, pitkä harja hulmuten.. Huudahdin, et hyvänen aika, hevonen on päässyt karkuun. Vähän matkan päässä tuli kuitenkin ruskea--asuinen hoikka mies, jolla oli kauniit raidalliset liivit ja nahkasaappaat. Hänen tukkansa oli hauskasti pörröllään, harotti sinne tänne vaaleanruskean hieman åsinne tänne vinksallaan olevan lierihatun alta. Mies työnsi puupyörärattaita, joissa oli kuivaa heinää. Sekä mies että hevonen nousivat polkua pitkin tien viereltä pienelle mäelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa aika mielenkiintoiselta unelta! Miten tuotakin nyt sitten lähtisi tulkitsemaan :D

   Poista
 4. Mä Oon nähnyt tosi usein unen jossa ratsastanut mustalla hevossella (joka on Vatnadis) ja mun pitää pelastaa meidän koko luokka autiomaasta. Aina kun vihellän laukkaa se mun luokse ja lopulta onnistuin aina pelastamaan luokan. Tämän unen nään aina päivä tai pari ennen kun joku mun läheinen kuolee ja aina ihan samanlaisena.

  VastaaPoista
 5. Toissa yönä näin unta, että putosin hevosen selästä toistamiseen. Tänään ns "pomminvarma" hevonen säikähti ratsukkoa joka oli tulossa kesken tunnin samalle kentälle. En saanut pysäytettyä ja putosin. Merkitseekö tämä nyt siis sitä ettei kannata edes enää yrittää? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ei kannata ryhtyä uusiin juttuihin, vaan pysytellä tutuissa kuvioissa? Harrastuksen parissa oleminen on kuitenkin hyvä enne ja ratsuhevonen merkkaa arvostusta, että ei sentään ihan miinukselle mennä

   Poista
 6. Ruskea hevonen,hevosia ja lantaa oli iso kasa unessa tarkoittaa...

  VastaaPoista
 7. Näin unta entisestä hevosesta ilonasta joka on viellä elossa mutta ei minun omistuksessa.näin siis että paljon hevosia oli laitumella mutta ilona oli ihan etummaisena ja katsoi minua. Hän on siis ruskea väriltään.

  VastaaPoista
 8. Olisihan se ollut kiva, jos olisin saanut lukea hevosesta, joka oli hukkumaisillaan ja jonka sieraimia yritin saada pois järven pohjamudasta. uneni ei näyttänyt, miten hevonen oli joutunut veden varaan ja aika oli kortilla niin hevoselle kuin minullekin. Mitä tämäkin tarkoittanee?

  VastaaPoista
 9. Näin pari päivää sitten sellaisen unen jossa olin meidän saunassa Kiiltävän pikimustan hevosen kanssa ja sillä hevosella oli violetn väriset koulusuitset.

  VastaaPoista
 10. Näin näyn juhannus aattona, että lasiterassistani tuli sisään valkoisella ratsuhevosella herrasmies.

  VastaaPoista
 11. Näin unta varastetusta ruskeasta kilpa hevosesta. Tekijä aikoi syöttää tälle nälkäiselle hevoselle kauraa ja päästää sen pillastuneena vapaaksi aiheuttamaan sekasortoa liikenteeseen. Unessa oli yö ja juoksin vapauttamaan hevosen risteyksestä, johon se oli jätetty. Juoksin ensin hevosen vierellä ja lopuksi hyppäsin sen selkään ilman satulaa päästäkseni tekijöitä karkuun, jotta saisin hevosen pelastettua. He koittivat ampua meitä päin. Soitin unessa hevosen omistajalle, joka tuli ystävineen tainnutus aseen kanssa ampumaan meitä päin ja ottamaan tekijät kiinni. Yhden omistajan ystävän harmaa koira temppuili tilanteessa, kun häiriintyi minusta ja suitsettomana juoksevasta hevosesta, joten he päättivät ampua koiraa päähän. Hevonen jonka selässä olin, oli koko ajan hallittavissani. Heräsin siihen että ravasimme hevosen kanssa omistajasta päinvastaiseen suuntaan viimeisen laukauksen kuultuani.

  VastaaPoista
 12. Näin unta että olin menossa ratsastaa missä oli joku pupu tauti sitten mun kehoon tuli täyteen punasia näppyjä jotka oli niitä pupu munia sitten mun piti mennä poksauttelee niitä ulos ettei myrkyllisiä kaneja joutunu sisälle sitten ne kaikki oli poksautettu sitten aloin tekee cheer stuntteja ja ratsastin mustalla hevosella ja tipuin pari kertaa ja sitten jotkut lentävät jutut jahtasi mua ja cheer ja ratsastus on siis mun vanhat harrastukset

  VastaaPoista