perjantai 30. tammikuuta 2015

Torstain koulutunnit

Eilen aamulla olin taas molemmilla hepoilla Maijan koulutunnilla. Sama kattaus kuin viime viikollakin, eli Riksun vuoro ekana ja Rölli tokana.

Riksun kanssa tehtiin alkuun peruutusta, pohkeenväistöjä ja takaosakäännöksiä. Takareissa olin ite vähän hukassa, sillä niitä en ole pitkään aikaan tehnyt. Käyntitehtävien tarkoituksena oli saada Riksua heti taas työskentelemään takaa paremmin ja symmetrisemmin. Ravissa haettiin hyvää rytmiä ja rehellistä taivutusta isolla kahdeksikolla. Vasen kierros oli paljon helpompi, kun taas oikeaan kierrokseen sai ratsastaa paljon tarkemmin. Riksulla on vähän ärsyttävä tapa käännellä sen päätä vinoon, kun se ei haluaisi ottaa vasenta takajalkaa ihan kunnolla töihin. Saatiin tätä aika hyvin korjattua, kun muistin itse pitää kaulaa suorempana ja hellittää välillä sisäkädellä. Lisättiin kahdeksikolle pieni pätkä väistöä diagonaaleille. Vasemmalle oli tässäkin helpompi väistää kuin oikealle.Otettiin ympyrällä muutamat laukannostot ravista ennen kuin kokoamista. Tehtiin pitkällä sivulla laukassa väistöä ensin uralta keskelle ja takaisin uralle. Oma vasen käsi jumitti tässä tehtävässä alkuun, mikä vaikeutti menoa hiukan. Suoruus ja oma asento oli tärkeässä osassa. Saatiin kuitenkin molempiin suuntiin tehtyä ihan kivojakin pätkiä.Röllillä tehtiin taas alkuun kiemurauraa käynnissä. Rölli teki myös muutamia pätkiä pohkeenväistöä keskemmältä takaisin uralle. Vähän se kävi hitaalla jalalle, mutta väistöaskeleet onnistui kuitenkin. Työskenneltiin käynnissä ja ravissa isolla keskiympyrällä, jolla tarkoitus oli hallita molemmat kyljet (myös kuskin!) ja löytää sopiva tahti menoon.

Ravissa ratsastettiin ympyrältä pari volttia ulospäin. Alkutunnista Rölli oli taas vähän jännittynyt, mutta työskentelyllä alkoi löytymään malttia ja rentouttakin. Pari ekaa laukannostoa meni vähän juoksemiseksi, sillä en valmistellut riittävästi jolloin Rölli pääsi pitkäksi, eikä sillä ollut voimaa nostaa laukkaa. Huolellisemmalla valmistelulla laukat nousi aika kivasti. Oikeassa kierroksessa oli vaihteita säätää laukkaa selkeästi enemmän kuin vasemmassa laukassa. Laukasta raviin Rölli siirtyi melko mukavasti. Ensin tein muutaman kerran niin, että kevensin heti siirtymän jälkeen. Toistojen jälkeen pääsin istumaan myös harjoitusraviin laukan jälkeen :)

Laukannosto Hyppy laukkaanSunnuntaina avataan kisakausi Koskella koulukisoissa! Röllillä osallistun C-merkin kouluohjelmaan ja Riksulla B-merkin ohjelmaan. Jotta olisi vielä ihanampi kauden avaus, niin molemmat hepat starttaa oman luokkansa ekana! Taitaa olla mulle ekat koulukisat koskaan, joissa on verkka ryhmittäin. Toivottavasti hevoset ehtii vähän rentoutua vartin ryhmäverkan aikana, eikä ota kipinää muista ratsukoista. Pitäkää meille peukkuja :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti