maanantai 19. tammikuuta 2015

Poweria puomeilla

Marraskuisella klinikkakäynnillään Riksu sai eläinlääkärin määräyksen jumppailla korotetuilla puomeilla ja kavaleteilla. Kavaletteja ollaankin menty tässä talven mittaan, mutta vasta eilen rakentelin maneesiin kaksi sarjaa ravipuomeja. Molemmilla sarjoilla oli neljä puomia, joista aina toinen pää oli maassa ja toinen kannakkeella 20-50 cm korkeudella.

Päivän voimatreenit aloitti kuitenkin Rölli. Nyt Röllillä oli käytössä gäg-kuolain, jota testasin sileän työskentelyssä jo lauantaina. Puomit aloitettiin Röllin kanssa ihan maapuomeina, josta nostettiin seuraavaksi kaksi keskimmäistä puomia kannakkeille. Lopuksi tultiin niin, että kaikista puomeista toinen pää oli ylhäällä. Rölli teki tätä tehtävää ensimmäistä kertaa ja sen huomasi. Askeleet meni välillä sekaisin ja puomeja tipahteli tasaiseen tahtiin. Pari ok pätkää saatiin kuitenkin tehtyä.

Laukassa tehtiin molempiin suuntiin ympyrän kaarella neljää kavalettia noin kuuden metrin välillä. Se oli Röllille aika lyhyt väli, mutta selvittiin ihan kohtuullisesti. Loppuun tultiin vielä pystyä, jossa oli innaripuomit edessä ja takana reilun kolmen metrin päässä. Rölli hyppäsi ihan hyvin, vaikka jotain pientä vinoutta jäi kääntämisestä. Oikeassa kierroksessa Rölli ei oikein ilahtunut kääntävästä ulkopohkeesta vaan teki muutaman kerran mielenilmauksena pikkupukin. Pidettiin esteet aika maltillisen kokoisina, viimisella kierroksella pysty oli 80 cm.

Gägi tuntui toimivan ihan hyvin, nyt ei Röllikään ehtinyt roikkumaan kädellä. Vielä vähän totuttelemista kuolaimeen on kummallakin, mutta gägi tuntuu paremmalta kuin babypelhami. Perjantaina on taas Annan tunnit, jolloin pääsen kysymään myös valmentajan mielipidettä ja vinkkejä. Hööksistä ostamani gäg-kuolain oli ehkä hippasen liian pieni, eli jos jollain sattuu nurkissa pyörimään gägi koossa 15,5 cm niin saa tarjota! Tai voi vinkata mistä voisi sellaisen löytää, normaalisti kun koot loppuu tohon 14,5 senttiin...


Riksulla on myös ollut muutaman päivän eri kuolaimet suussa. Testasin pidempää ja paksumpaa kuolainta, josko sitten Riksu lopettaisi sen irvistelyn. Ei ollut vaikutusta siihen, mutta tällä paksulla nivelellä Riksu oli mielestäni huonompi ratsastaa. Pidätteet ei menneet läpi niin nopeasti kuin kolmipalalla. Taidan vaihtaa siihen takaisin.

Sileän verkassa Riksu oli aika etupainoinen ja vahva, mutta yllättävästi se skarppasi puomeille. Korotetut puomit oli Riksulle tuttua puuhaa ja se tekikin niitä ihan hyvin. Aloitettiin heti niin, että keskimmäiset oli ylhäällä. Lopussa puomit oli korkeampia kuin Röllin treenissä. Kunnon koukistelutreeniä Riksulle. Vähän se jäi välillä vain liikkumaan ylös, jolloin vikat välit jäi pikkuisen pitkiksi eikä tahti näin ollen ihan säilynyt.Kavaletit kaarella oli helppo nakki Riksulle. Vaikka ekalla kerralla ratsastin huonolla tiellä sisään, Riksu hoiti homman helposti. Riksu teki loppuun myös pystyä innaripuomien kera molemmista suunnista. Videolla pysty on 95 cm, sen jälkeen tulin sitä vielä pari kertaa 105 cm kokoisena. Riksu hyppäsi oikein ketterästi! Kyllä se tästä taas etupää lähtee nousemaan :)

Riksun treenistä ei ole kuin pari pätkää, sillä iskä oli juuri menossa jakamaan heiniä ja kamerakin vilkutteli akun olevan lähes tyhjä. Tarkennus oli kaiken lisäksi päin honkia, mutta laitampa videon silti jakoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti