torstai 10. syyskuuta 2015

Ykköstykin virittelyä

Kuusi viikkoa sitten Riksu sai terveen paperit klinikalta hankkarivamman ultrassa. Siitä lähdettiin pikkuhiljaa lisäämään ensin ratsastukseen laukkaa, sitten vähän kestoa pidemmäksi ja nyt viime viikkoina tehty vähän jo rankemmin töitä. Riksu on tuntunut koko ajan kivalta ja se lähtee mielellään töihin :)

Muutamia kertoja ollaan välillä ylitetty yksittäisiä maapuomeja ja parin ravipuomin sarjoja. Tänään otettiin huima estetreeni, joka koostui matalimmasta kavaletista, kolmesta ravipuomista ja pienen pienestä ristikosta.



Ravissa taivuteltiin ympyrällä ja kahdeksikolla, välillä ylittäen korotettu puomi matkalla. Riksu toimi ihan kivasti, mitä nyt välillä kurveissa ei jaksaisi taipua rehellisesti ilman jatkuvaa huomauttelua jalalla. Suoristuksissakin saa olla tarkkana että kropan lisäksi myös kaula suoristuu kunnolla.

Laukkaa otin ensin jätti-isolla ympyrällä, josta siirryin isolle ympyrälle ja siitä vielä kahdeksikolle. Otettiin laukanvaihdot kavaletin päällä pari kertaa. En muistanutkaan kuinka helppoja Riksulle on, vaan lähdin itse ylävartalolla kippaamaan liikaa.

Loppuun otettiin vielä ristikko kolme kertaa. Riksu kuunteli hyvin ja malttoi hypätä pienellä esteellä pienesti. Tehtiin hyvät loppuravit kentällä ja kävelyt suoritettiin rauhallisesti radalla.

Varmaan jatketaan puomien parissa kerta pari viikkoon ja fiilisten mukaan nostetaan korkeutta. Talvikaudella voisi palata taas estetunneille, jos meno jatkuu yhtä hyvänä kuin tähän asti :)





2 kommenttia: