lauantai 19. syyskuuta 2015

Ei sittenkään Niinisaloon

Niinisalossa olisi tänä viikonloppuna ollut kauden viimeiset kenttäkisat. Röllin kanssa meillä olisi ollut paikka Lounais-Suomen joukkueeseen aluejoukkuemestaruuksiin. Toinen houkutteleva luokkavaihtoehto olisi ollut suomenhevosten helppo, joka oli Prix de Hippos. Siis rahapalkinnot sijoittuneille olisi ollut ihan kunnolliset (400, 300, 200..)!

Kun aikaisemmassa kisasuunnitelmassa oli listattuna loppukaudeksi sekä Kangasala että Niinisalo, niin todellisuudessa emme lähteneet kumpiinkaan kisoihin. Kangasala jätettiin väliin, jotta energiaa riittäisi esiintymiseen laatuarvosteluissa. Niinisaloon ei lähdetty, sillä Rölli ei ole tuntunut ihan parhaalta. Tuttarissa tapahtuneet kiellot (Keravalla ja Hattulassa) ja laatuarvostelun huonot hypyt saivat miettimään, onko hevosella jokin vikana. Maastoesteillä Rölli haluaa myös usein ponnistuspaikan tosi lähelle estettä. Onko se vielä kokemattomuutta vai jotain muuta?

Rölli on nyt laatuarvostelun jälkeen ollut huililla. Se on saanut hengailla ja liikkua laitumella Riksun kanssa omaan tahtiin. Nyt kun alkoi nämä syyssateet taas, niin hevoset siirtyivät takaisin tarhoihin. Tässä parin viikon levon aikana juoksutin Röllin kerran ja kävin kahdesti selästä humputtelemassa kokeillakseni sen liikkumista. Liikkuu omaan silmään ihan puhtaasti, mutta ei jotenkin niin innokkaasti kuin aiemmin.

Oikeassa takajalassa on edelleen nestettä vuohisen kohdalla. Yhdessä vaiheessa se oli aika isokin, vähän pallomainen nestepatti, mutta sittemmin se on sulanut pienemmäksi. Tunnustelemassa sen huomaa edelleen kuitenkin selkeästi. Oon käyttänyt joitakin kertoja yön ajaksi W-healing tarrapatjoja ja niistä on ollut kyllä apua. Haluaisin kuitenkin käyttää Röllin vielä klinikalla tutkittavana, jos onkin jotain vakavampaa vaivaa jossain.

© Vaasan urheilukuvaus

2 kommenttia:

  1. Voi ei, toivottavasti ois vaan syysmasennusta ettei ainakaan mitään vakavaa.... tsemppiä ♡

    VastaaPoista