torstai 9. tammikuuta 2014

Tukkijalat

Ihan kuin tässä ei olisi muuta hoidettavaa, niin Tumppi päätti eilen ilahduttaa turvonneella takajalalla. Tumppi oli päässyt vähän isompaan tarhaan, kun Rölli oli tukkijalkojensa kanssa pistetty siihen pienempää, jossa Tumppi oli ennen. Vähän vaikuttaisi siltä, että Tumppi oli ruvennut villiksi ja pomppujensa lomassa onnistunut itseään monottamaan. Oikea takanen oli lämmin ja turvonnut kintereestä sekä vuohisesta. Ensin en nähnyt mitään reikäkohtaa, mutta pesussa huomasin pikkuisen haavan jalan sisäpuolella vähän kintereen alla. 

Pesin Tumpin jalan "ihmeshamppoolla", jota Royalty sai eläinlääkäriltä tossa syksymmällä. Pesu ja kuivaus oli ainut hoito, sillä Tumppi käveli kyllä ihan normaalisti eikä ontunut tai muuta. Tänään aamulla taas pesu, nyt jalka oli jo selkeästi parempi :) Lämpö oli laskenut eikä turvotustakaan ollut läheskään niin paljon kuin eilen.

Tumpin kanssa käveltiin eilen maneesissa ja tänään pihalla noin puoli tuntia. Pihalla Tumppi oli taas ihan oma lapsellinen itsensä, joten ei jalka tunnu kovin vaivaavan. Katsellaan miten lähtee etenemään, mutta nyt ei ainakaan vielä aloitettu antibioottikuuria.


Röllikin on tuntunut vähän virkistyvän ja elelevän ihan normisti, vaikka varsinkin vasen takanen on aika tukki. Eläinlääkäri kävi tänään rokottamassa kaikki meidän heppaset, ja hän katsoi samalla Röllin jalat. Röllille määrättiin kuuden päivän antibioottikuuri, jossa lääkettä annetaan aamuin illoin. Toivottavasti lähtee sillä turvotus laskemaan.

Röllin jalkoja olen pessyt samalla ihmeshamppoolla kuin Tumpinkin jalkoja. Se on oikeesti ihmeellistä tavaraa :D Vaahdotetaan jalkaan, annetaan vaikuttaa noin 10 min, huuhdellaan ja kuivatetaan. Sitten se vaan auttaa! 



Rölli oli tänään aamulla vielä nukkumassa kun menin talliin. Yleensä meidän suokkipojat on odottassa käytävälle kurkistellen, koska pääsis ulos. Voi olla, että takajalat kaipasivat huilia.

Nyt kaikki hevoset viettävätkin rokotuslomaa muutaman päivän eli liikutaan kevyesti. Huomenna mulla on vapaapäivä, jos vaikka ehtisi vähän käyntimaastoilemaan valoisaan aikaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti