keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Melkein jo ravia!

Tänään Tumpilla oli taas eläinlääkärin kontrolli. Tumppi tosiaan on kävellyt marraskuun alusta lähtien, silloin oikeassa etujalassa diagnosoitiin syväkoukistajajänteen revähdys. Edellisessä kontrollissa (joulukuun puolivälissä) oe jalan liike oli vielä hivenen epäpuhdasta, joten jatkettiin kävelyä. Tänään eläinlääkäri tuli tallille tarkistamaan tilanteen uudemman kerran.

Tallissa eläinlääkäri tunnusteli jalan ja kyseli kuulumisia. Kerroin viime viikkoisesta takasen turpoamisesta, ja ot jalka tunnusteltiin myös. Sitten käytiinkin maneesissa juoksemassa niin suoralla kuin ympyrälläkin. Etujalan liike oli nyt täysin puhdas, jes! :) Oikea takanen liikkui hieman jäykästi, mutta ei ontumaa.

Juoksutuksen jälkeen palattiin taas talliin. Tumppi sai rauhoituksen ja sen molemmista oikean puolen jaloista klipattiin karvat. Oej oli tarkoitus muutenkin ultrata, ja päätettiin tutkia otj samalla kertaa, nyt kun oli laitteet ja tarvikkeet mukana. Etusen ultrassa näkyi, että revähdys oli lähtenyt hyvin paranemaan. Takajalasta tutkittiin jänteet ja hankkarit. Hankositeen okahaarakkeissa (muistankohan oikein?) näkyi ultralla pientä kirjavuutta, mutta eläinlääkäri epäili sen olevan vain jostain venähdyksestä johtuvaa. Tumppi ei arkonut jalkaa millään tavalla kosketuksessa tai kierrossa, eikä jalka tuntunut muutenkaan kipeältä.

Etujalan puolesta oltaisiin saatu lupa pieniin ravipätkiin, mutta hoidetaan takanen ensin myös kuntoon. Kylmäyksellä ja lyhyillä kävelylenkeillä jatketaan, kunnes turvotus on poistunut kokonaan.

Käytävällä seisoessaan Tumppi nuokkui pää ihan narujen varassa. Välillä kuulosti jopa siltä että se kuorsaisi :D

Röllin antibioottikuuri loppui tänään. Kuuri tehosi oikein hyvin ja jalat ovat lähes normaalit. Vasemman takasen kintereessä oli vielä vähän nestettä, mutta lämpöä ei enää ollut. Juoksutin Röllin maneesissa. Alkuun sillä oli kiire ja kuulolaite tuntui olevan pois päältä.. Parin kierroksen jälkeen se kuitenkin malttoi jo rauhoittua :) Tehtiin paljon ravi-käynti-siirtymiä. Oikeassa kierroksessa vasen takanen liikkui välillä epäpuhtaasti, joten Rölli saa olla vielä kävelyllä jonkin aikaa. Muuten Rölli oli oikein virkeä ja oma itsensä, eikä jalka tuntunut vaivaavan.

Loppuun vielä kuva täysin ohi aiheen. Unohtui ottaa muistiin, mistä kuvan nappasin. Facebookin ihmeellisestä maailmasta kuitenkin :D

4 kommenttia: