torstai 16. tammikuuta 2014

Mitä tänään hypättäisiin?

Iskä ei ole (vielä) innostunut siirtämään maastoesteitä maneesiin, mutta mä olisin niitä innostunut hyppäämään! Eilen oli sen verran into päällä, että keräilin pihalta ja autotallista kaikenlaisia tarvikkeita ja aloin pistää vähän esteitä pystyyn! Autonrenkaista ja lavoista sain perinteisempiä maastoesteitä kasattua, mutta kehittelimpä vähän erikoisempaa estettä vesimatostakin.


Esteinä mulla oli tosiaan kapeahko aitatolpista ja kavaleteista tehty "tavallinen" pysty, oranssit kottikärryt, joku sähkökaapelin rulla, autonrenkaat, havuilla täytetyt saavit, kahdesta lavasta tehty laavu sekä puomien päällä vesimatto, jossa vielä pari pulkkaa koristeena.

Tänään aamulla päästiin viritelmiä sitten kokeilemaan Riksun kanssa. Heti maneesiin saavuttuaan Riksu oli aika ihmeissään, että mitäs kummaa sinne on tullut. Kierreltiin tutkimassa kaikki esteet ja Riksu totesi niiden olevan vaarattomia. Verkassa haettiin sisäpohkeet läpi ympyröillä ja kiemuroilla. Laukkaa otin uralla kevyessä istunnassa ja arvatkaas mitä. Mun pieni suokkipallero kuumui! :D Takapää oli aika kevyt, ei mitään pukkeja tokikaan mutta jotai ihmeellisiä ilmavia pompahduksia herra esitteli. Ravityöskentelyssäkin Riksu oli niin laukkaherkkä, että huhhuh :)

Hyppelyt aloitettiin renkailla ja pystyllä. Riksu oli innoissaan! Viime kaudella varsinkin kisoissa kapeammat esteet oli vaikeita, mutta nyt vaikeudesta ei ollut tietoakaan. Riksu "lukitsi" reitilleen esteen ja aina mentiin yli ilman mitään yrityksiäkään ohi. Rullalle jalat jäi pariin kertaan vähän roikkumaan ja otti osumaa rullan reunaan. Vesimatot ja kotsut meni ihan kuin aina oltaisiin tommoisia hypelty. Hieno Riksu!

Lopussa mentiin 8 esteen rata. Välillä Riksu tuli vahvaksi eikä antanut periksi pidätteistä. Oma käsi jää siinä helposti vetämään, vaikka pitäisi istua lähemmäs satulaa ja vaikuttaa istunnalla... Ei oo helppoa. Toinen rata oli sama kuin eka, mutta vastakkaiseen suuntaan. Tällä radalla ratsastin varsin huonosti, ajoin koko ajan paikat liian pohjaan. Lopuksi tultiin korjaus, joka onnistui mielestäni ihan kivasti.

Juulia tuli muutamien hyppyjen jälkeen kuvailemaan menoa. Kuvat ei tee todellakaan oikeutta kenellekään, kauheeta mössöä tuli niistä taas :(









Omassa istunnassa olis sata asiaa korjattavana, mutta Riksu oli hieno!

6 kommenttia:

  1. Ihania ja hauskoja esteitä! Voikun pääsisi taas itsekin hyppimään jtn muuta kuin rataesteitä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hauskaa vaihtelua puomiesteisiin! Suosittelen :)

      Poista
  2. Näyttääpä hurjan hauskalta ja Riksullakin tuntuu olevan kivaa! :)

    VastaaPoista
  3. Riksu on kyllä tosiaankin hieno! Ja hienosti hyppäsi kaiken yli.

    VastaaPoista