torstai 15. marraskuuta 2012

Estetunnilla villiintymässä

Seppo Laine oli eilen pitämässä valmennuksia kotimaneesissa. Osallistuttiin Tumpin kanssa estetunnille. Taluttelin alkukävelyt, sillä Riksu käyttää Tumpin estesatulaa. Jouduttiin odottelemaan satulan vapautumista, jonka takia verryttely ravissa ja laukassa jäi vähän lyhyemmäksi kuin muilla. Tumppi liikkui ihan kivasti jalasta eteen.

Aloitettiin paikallaan etsimällä hyvä asento kevyeeseen istuntaan. Sitten lähdettiin loivalle s-kiemuralle, jossa 6 puomia. Tämä piti tehdä ravissa kevyessä istunnassa. Tumppi jolkotteli ihan kivasti tehtävän, mutta en saanut sitä työstettyä ihan rehellisesti sisäpohkeen ympäri kaarteissa. Seuraavaksi tultiinkin yksittäin pystyä, jonka edessä ja takana innaripuomit. Piti tulla kevyessä istunnassa, joka sujuikin nyt laukassa paljon helpommin. Helppoa ei kuitenkaan ollut pikkupystyn ylittäminen rennosti, sillä Tumppi oli ihan innoissaan. Se ei kuunnellut oikein pidätteitä ja imi kovin esteelle. Toistoilla hiukan paremmin hallinnassa. Tultiin pysty - okseri linjaa molempiin suuntiin. Tumppi oli siinäkin villi. Tyhjällä pitkällä sivulla Tumppi suuttui, kun en päästänyt sitä menemään kovaa, ja veti armottoman PUKIN! Tumppi harvemmin pukittelee nykyään, mutta tällä kertaa latasi. Tipuin takaisin satulaan, ja löin leukani Tumpin kaulaan. No, ei siinä muuta kuin pari kontrolllivolttia ja jatketaan matkaa :D Myöhemminkin Tumppi harrasti pikkupomppimista ja villiintymästä, mutta pysyi käsissä. 

Lopussa mentiin ratapiirroksen mukaista pientä rataa. Ristikko-okserista aloitettiin ja toinen okseri perään, loppuun okseri-pysty linja. Kun muistin ratsastaa ja pidättää nojaamatta taaksepäin, niin sujui ihan jees. Korkeus ei tänään päätä huimannut, harjoiteltiin kontrollia ja pehmeää kättä ja kevyttä istuntaa. 

Ennen loppuraveja jouduttiin tekemään vielä laukassa ympyrällä töitä, jotta Tumppi tulisi rennommaksi ja paremmin avuille. Tehtävää ei helpottanut se, että toiset keräilivät jo esteet pois ja niiden kolistelu villitsi Tumppia. Ravissa oli helpompi ja lopussa Tumppi olikin rento ja kauniissa muodossa :)


Pahoittelut kammottavasta kuvanlaadusta! Maneesissa oli koulutuntien jäljiltä vain kolmasosa lampuista päällä, joten valoa ei suuremmin ollut. Kamera Canon 1000D ei itsessään ole mikään valovoimainen masiina, eikä kuvien muokkailu tuottanut kuin rakeisuutta. Kuvaamassa tänään (vasta viimeisellä kierroksella) oli Juulia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti