keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Wannabe valjakkoponi

Vaihdettiin tänään koulupiiperrys vähän hauskempaan menoon! Valjastin Riksun kärryjen eteen ja alkukävelyjen jälkeen suunnattiin kentälle testailemaan tehtävärataa. Tähän vaativaan rataan kuului neljän törpön pujottelu, kolmen putkenpalan muodostama pääty-ympyrä sekä kahden kavaletin muodostama kuja.
Pujottelu käynnissä oli helppo nakki, eikä ravissakaan mikään mahdoton temppu. Törpöt oli noin 10 metrin päässä toisistaan, ehkä seuraavalla kerralla pistetään ne pienemmille väleille. Ravikärryt on vähän huonot tähän hommaan, sillä hevosen takaa ei näe kovin hyvin mitä tuleman pitää ja milloin kannattaisi alkaa kääntämään.

Kavalettien välistä mentiin ravissa helposti. Tehtiin väliin myös käyntisiirtymiä, pysähdyksiä ja pari kertaa peruutettiin muutama askel. Riksu jotenkin tykästyi kavalettien muodostamaan kujaan, sillä se halusi välikäynneissäkin löysin ohjin sieltä kulkea :D

Laukkaa otettiin ensin uralla. Nostot ei ollut ihan priimoja, varsinkin vasemmassa kierroksessa tuli jokunen ajolähtö. Oikea laukka nousi huomattavasti helpommin. Yllättävän sujuvasti selvittiin molempiin suuntiin laukkaympyrästä. Välillä tuntui, että kärryjä tasapainottava groomi olis ollu tarpeen! Riksun laukka ei ollut mikään lemppari kärryttelyaskellaji, sillä meno oli varsin nykiväistä ja pomppuisaa.

Tultiin pari kertaa kaikki tehtävät peräkkäin ratana, ensimmäiseltä kierrokselta video. Ohjat näyttää olevan erimittaiset, perusvirhe vaikka laji vaihtuu... Riksu oli kuitenkin oikein näppärä valjakkoponi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti