keskiviikko 12. elokuuta 2015

Perusratsastus haltuun myös esteillä!

Maanantaisella Annan estetunnilla aloitettiin heti verkassa perusratsastuksen hiomisella. Tehtiin jokainen omalla ympyrällä ensin ravi-käynti-siirtymisiä, ja niiden onnistuessa siirryttiin laukka-ravi-siirtymiin.

Omassa istunnassa oli paljon korjattavaa: kädet, katse, ryhti näin muutamia mainitakseni. Tuttua liian pitkin ohjin könöttelyä siis. Siihen nähden Rölli toimi hyvin. Vasempaan kierrokseen ei taipunut ihan niin hyvin kuin oikealle. Jalkaan Rölli reagoi kuitenkin hyvin ylöspäin sirtymissä, laukannostot varsinkin oli helppoja.Sileän verkan jälkeen otettiin edelleen ympyrällä pari kertaa pientä pystyä. Muutaman toiston jälkeen jatkettiin kaarella pienen vesimatto-okserin yli ja vaihdettiin suuntaa. Toiseen suuntaan ensin taas yksittäin pystyä pari kertaa, jonka jälkeen jatkettiin suoralla linjalla neljä laukkaa putkilo-pystylle.

Onnistumisiin ei ihan päästy, sillä aina joku oli pielessä. Alkuun oli rytmin kanssa paljon ongelmia, sitten oman istunnan kanssa. Meno muistutti enemmänkin ajelehtimista esteeltä toiselle kuin huolellista ratsastusta. Annan kärsivällisellä ohjauksella päästiin toistojen kautta pikkuhiljaa sujuvampaan menoon.Näin kesätreenissä kisakaudella hypätään yleensä ratoja, koska kisoissakin niitä mennään. Talvikaudella sitten treenanataan enemmän tekniikkaa ja kontrollia jumppatehtävillä. Tälle tunnille kuitenkin otettiin mukaan kolmen pystyn jumppasarja, jossa välit oli 6 metriä ja pystyjen väleissä vielä maapuomit. Muuten tehtäväradat sisälsivät suhteutettuja linjoja suoralla ja kaarilla.

Sain noottia liian terävistä avuista viimeisillä askelilla ennen estettä. Lisäksi kääntäminen ja jarruttaminen oli edelleen liikaa kädellä. Ylävartalon kanssa ongelmana on liikaa hyökkääminen kaulalle esteen päällä ja esteen jälkeen liian hidas palautuminen pystyyn.
Viimeinen rata oli varmaankin jotain metrin luokkaa, poislukien jumppasarja, joka pysyi pienempänä koko treenin ajan. Lankkupystylle tultiin pikkaisen liian löysästi, jolloin kuuden laukan väli seuraavalle linjalle jäi vähän pitkäksi. Rölli lähti kauempaa hyvin hyppyyn, mutta itse en päässyt ihan mukaan. Putkilopystylle päästiin silti ihan hyvin. Kurvissa taas vähän kontrollia takaisin, okserin yli hyvin. U-käännös vasemmalle oli vaikea, mutta vikalla radalla se meni jo kohtalaisesti, ei valuttu ulos kovinkaan paljoa ja laukkakin säilyi ihan tahdikkaana.

Loppuun korjattiin vielä kolmen pystyn tehtävällä virheitä. Ekalla yrityksellä meni huonommin, kun ajelin lankulle pohjaan. Väliin tuli 7 laukkaa kuuden sijaan, kun jäin matkustelemaan. Toisella yrittämällä saatiin mukavan sujuva suoritus, johon oli hyvä lopettaa :)

6 kommenttia:

 1. Rölli on kyllä kehittynyt nyt kesän aikana! Ei enää etujalat roiku ja tule "puomit" suussa esteeltä alas :) täytyy myöntää, että alkukaudesta kun katsoin videoita niin ajattelin, että mahtaako siitä ikinä tulla kunnon hyppääjää, kun ei niin välitä jaloistaan, mutta nyt näyttää jo tosi hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henu :) Täytyy myöntää, että olen myös miettinyt niin monet kerrat, että tuleeko Röllistä hyppääjää. Mutta ehkä siitä pikkuhiljaa tuleekin :)

   Poista
 2. Pidän tavastasi ratsastaa ja olla joustavasti selässä. Istuntasi näyttää vaivattomalta ja keskikehon hallinta hyvältä ja elastiselta, mukautuvalta, eikä missään tapauksessa jäykältä. Mukavan näköistä menoa. Reipas suokki, näyttää välillä painavan esteiden välillä ohjalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista Kirsi :) Kyllä Rölli välillä edelleen painaa kädelle esteiden välissä, mutta ei läheskään niin paljon kuin esimerkiksi vuosi sitten. Muutenkin meno on tasoittunut ja tullut sujuvammaksi :)

   Poista
 3. Samaa ihmettelin !! Voiko tämä olla se sama rölli joka keilasi hetki sitten kentän kaikki esteet tolppineen mukaansa. Upeaa työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Osaava valmentaja on ollut huipputärkeässä osassa :)

   Poista