maanantai 25. toukokuuta 2015

Jumping Festival Lieto

Viikonloppuna järjestettiin Kotimäen talleilla Liedossa kaksipäiväinen estekisaviikonloppu nimeltään Jumping Festival Lieto. Tapahtumassa järjestäjinä olivat meidänkin edustama Turun seudun ratsastusurheilijat (TS Ratu) ja Kotimäen ratsastajat (KMR). Lauantaina kisailtiin neljä luokkaa 1-tasolla ja sunnuntaina 2-tasolla neljä luokkaa. Sunnuntaina erikoisuutena kisattiin derbyluokka, jossa oli siis derbyesteitä, mm. bankettia, alashyppyä, tukkeja.

Lauantaina en ollut itse kisailemassa vielä, vaan olin toimihenkilönä kisapaikalla. Hommakseni valikoitui porttivahdin pesti. Tehtäviini siis kuului vahtia, että oikeat ratsukot ovat radalla ja valmistautumassa. Lauantain kaksi ekaa luokkaa (60 cm ja 80 cm) olivat clear round -luokkia arvostelulla A.0.0. Puhtaan radan ratsastaneille annoin heti portilla punavalkoisen ruusukkeen. Sponsoriloimien ja ruusukkeiden jakaminen palkituille kuului myös työtehtäviini. Porttivahdin homma on siitä kivaa työtä, että siinä näkee myös kisasuoritukset :) Luokkien välissä (ja aikana) otin muutamia kuvia suorituksista ja yleisestä tunnelmasta. Osan kuvista julkaisin myös seuramme facebook-sivulla.


Sunnuntaina sitten olikin jo oma vuoro kisailla. Osallistuttiin Riksun kanssa derbyluokkaan sekä normaaliin rataesteluokkaan. Molemmat kisattiin korkeudella 100 cm.

Derbyluokka oli hauskaa vaihtelua estekisoihin! Rata ratsastettiin arvostelulla A.2.0. (aikaluokka), mikä sekin toi oman lisäjännityksensä menoon. Radalla oli sekä rataesteitä että derbyesteitä. Maastoesteitä poiketen alashyppyjen päällä oli puomit, joiden pudotuksesta tulisi siis virhepisteitä. Myös tukit oli sijoitettu rataestetolppien väliin ja kaikissa niissäkin oli puomi päällä. Ei siis pelkkää maastoratamaista hurjastelua, vaan myös tarkkuutta!

Riksu oli vasta luokan loppupäässä, joten ehdin katsoa muutaman radan ennen kuntoonlaittoa. Banketilla tuli yllättävän paljon virheitä ja hylsyjäkin. Muutin radankävelyssä laatimaa suunnitelmaani tiukasta tiestä banketille, jotta se ei tulisi Riksulle yllätyksenä eikä siis otettaisi siinä kieltoa tai muuta virhettä.

Verkassa Riksu oli ihan jees. Vähän se roikkui ohjalla eikä olisi kunnolla taipua taas vasemmalle. Verkkahypyt onnistui kuitenkin kivasti ja Riksu oli energisesti menossa eteenpäin. Valmistautussa radan puolella kiertelin koko kentän ympäri. Ei ollut muuta pelottavaa kuin yhteen nurkkaan siirretty varsapatsas. Se oli hiukan jännä alkuun, mutta unohtui onneksi radalla.


Rata lähti ihan hyvin liikkeelle, vaikka ykköselle tulikin vähän lähelle. Kakkonen taas vähän isommasta paikkaa. Banketin ylöshypylle Riksu tuli pikkasen himmaten lähelle, päällä mentiin ravissa, alashyppy ihan hyvin. Kaasuteltiin toiseen päähän kenttää, jossa vähän kontrollia takaisin ja kaaresta nelonen. Riksu vähän oikoi kaarta kylkimyyryssä, jolloin tie neloselle ei ollut ihan parhain. En nähnyt paikkaa ajoissa, mikä kostautui puomina. Suhteutetussa välissä otin kiinni, koska sarjaväli oli loivaan alamäkeen ja vähän normaalia lyhyempi. Sarjan jälkeen vimpulalla hevosella seilaten kentän ulkopuolelle hyppäämään pienien tukkin kaareva linja. Videolta puuttuu kasi, varmaan luokan isoin este, vihreä okseri. Siltä taas kentältä ulos, alashyppy ja takaisin. Kapea tukki, pieni kuivahauta ja okseri vielä loppuun.

Rata tuntui ihan sujuvalta, vaikka tyylipisteitä ei olisi kyllä herunut :D Pudotus harmitti aika lailla, sillä nollaradalla meidän aika olisi riittänyt toiseen sijaan. Nyt oltiin yhden puomin ottaneista nopeimpia ja tuloksissa sijalla 10, kun 8 sijoittui.


Iskä piti Riksua, kun olin radankävelyssä. Riksu aka Ahmatti oli taas rymynnyt pisin puskia välipalajahdissa... Tulihan kuolakin mätsättyä kisaväreihin!

Toisessa luokassa olin taas aika loppupäässä. Ehdittiin Riksun kanssa käydä metsätiellä käppäilemässä ja katsella muutama ratakin. Verkassa tein vähän taivuttelua ja vastalaukkaa, oli hyvin aikaa ennen omaa starttia jumppailla Riksua. Hypyt pystylle onnistui ihan ok, vaikka vähän nyppisin turhaan. Okserille ekalla kerralla Riksu mutkitteli vaikka kuinka paljon ja hyppäsikin ihme loikalla siitä yli. Toisella kertaa saatiin oikein hyvä hyppy siihen.



Rata alkoi samoilla kahdella ekalla esteellä kuin derby. Ja ratsastin ne samalla tavalla :D Kolmoselta neloselle oli aika jännä tie: isolla kaarella kuusi tai oikaisten eteen viisi laukkaa. Arvatkaapas kuinka meillä onnistui suunnitelma "tie tilanteen mukaan". 5,5 askelta ei ollu oikeen kovin toimiva... Puomi okserin etupuomi tuli oikein kunnolla mukaan, esteen jälkeenkin Riksun piti sitä väistää että päästiin jatkaamaan. Oli harvinaisen surkeasti ratsastettu väli! Riksu onneksi tsemppasi kuskinkin puolesta ja hyppäsi loppuradan hyvin ja irti puomeista. Tuloksena siis 4vp, sijoitus 21./32.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti