tiistai 10. maaliskuuta 2015

Maastareita hallissa

Ai että, oon vieläkin ihan fiiliksissä eilisestä maastoesteiden hyppelytuokiosta! Käytiin siis Ypäjällä Haimi-hallissa treenailemassa maastareita itsenäisesti parin viikon päästä olevia hallikenttäkisoja varten. Oli niin kivaa päästä pitkästä aikaa maastareille! :)

Reissulla tosin ei sattumuksilta vältytty, kun vasemman jalan saappasta hajosi vetoketju juuri kun olin sitä laittamassa jalkaan. Onneksi iskän autossa oli teippiä (ihanaa oranssia), joten sain kursittua saappaan kokoon. Toinen vaihtoehto olisi ollut kumisaappaat :D



Oltiin viiden aikaan pelipaikalla ja aurinko oli silloin tosi ärsyttävällä korkuudella. Osalle esteistä lähestyessä aurinko paistoi suoraan päin näköä! Se tosin häiritsi vain hetken, sillä innostus vei vallan.

Hypeltiin ympyrällä parisen kertaa kavaletit molempiin suuntiin ennen kuin siirryttiin niille himotuille maastareille. Aloitettiin yksittäin pienellä puolikaarella, sitten peräkkäin puolikaari ja tuttarin kulma. Hypättiin vielä kahden laukan mökkisarja verryttelyksi.




Sitten tultiin rataa, joka on videolla. Pari ratsukkoa meni rataa Piken ohjeilla ja tulin saman keirroksen heidän jälkeensä. Verkassa Riksu oli aika etupainoinen ja roikku, mutta kun hypeltiin enemmän vauhtia löytyi ja hypyt lähti reippaasti. Sydänjohteilla koristetulle vaalealle talolle Riksu lähti molemmilla kerroilla kaukaa. Kapealle tulin ekalla kerralla liian reippaasti ja vimpulalla hevosella työntäen, jolloin Riksu ei ollut menossa sinnepäinkään. Uudella lähestymisellä oli kootumpi laukka ja suorempi hevonen, jolloin osuttiin oikealle esteelle. Kapealta jatkoin pitkän sivun linjalle hieman vielä liian lyhyellä hevosella ja nypin paikat lähelle. Tulin uudelleen mökkisarjasta lähtien ja nyt sujui kapea sekä pitkän sivun linjakin paremmin.

Harjoittelu oli tosiaan avoin tapahtuma, jossa itsenäisesti treenattiin. Toki Pike oli siellä vahtimassa menoa, mutta mitään valmennusta ei ollut. Huudeltiin mikä on hyppysuunnitelma ja tultiin kuka mitenkin. Riksu sai vetää henkeä ja laskea kierroksia sillä aikaa kun muut hyppäsivät. Tultiin seuraavaksi yksittäin helpon kulmaa ja kapeaa pienemmällä tiellä. Ne onnistuivat hyvin. Loppuun oli tarkoitus tulla vielä mökkisarja ja vaativan kapea Mannerheim-este. Mökkisarja meni kivasti, kuten aiemmillakin kerroilla. Mannerheimille sitten Riksu vetikin oikealta ohi. Lähestyminen oli lyhyessä laukassa, mutta ei ihan suoralla kaulalla + Riksu hieman epäröi. Uudella yrittämällä päästiin yli, omalaatuisella tyylillä... Toisella kertaakin hyppy oli kiemurtelun ja jarruttelun jälkeen varsin mielenkiintoinen, mutta päätin lopettaa siihen. Riksulle paljon taputuksia ja rapsutuksia, kun se oli hieno ja rohkea kuitenkin. Ravailtiin hyvät loppuverkat ja käytiin kävelemässä metsälenkki ulkona.

Riksukin tuntui innostuvan maastareista :) Hiki tuli, vaikka karva onkin klipattu. Loimea päälle ja hyvillä mielin kotimatkalle!


8 kommenttia:

  1. Hienot! Vitsi Riksulla on ihan mieletön ponnu! :D Se hyppää kirjaimellisesti taloja ;) (<--huonoin kenttäratsastajien puujalkavitsi ikinä?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hypätään taloja on nii kulunu juttu, mut aina yhtä hyvä! ;D

      Poista
  2. Hei siistiä! Koska on hallikenttikset ja meinaatko mennä? (Kyllä, voisin sen kipasta tarkistaa, mutku uusi kipa pelottaa mua ja näin tulee vaihdettua jokunen sana sunkin kanssa :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin siistiä! :D Hallikenttikset on ens su eli 22.3. ja menossa ollaan. Uus kipa on kyl aika pelottava ;)

      Poista
  3. Voi vitsi kun näytti kivalta! Maltan tuskin oottaa että päästään hyppäämään. Toi Mannerheim on ollu Librelle aina tosi hankala este jotenkin. Mä olen tullu sitä aina miljoona kertaa kun se pöllö( joka menee yleensä kaikesta yli) ei tajua että siitä pitää hypätä yli :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa oli! Mannerheim näyttää varmaan vähän oudolta, sillä muistelisin että Tumppikin sitä ihmetteli vähäsen silloin joskus muinoin. Mutta yli päästiin niin kuin tekin :D

      Poista
  4. Riksu on ihan huippu!

    VastaaPoista