keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Horse Fair -messuilla

Horse Fair -messuille tuli lähdettyä vähän sattumalta, kun äiti voitti Hevosurheilu-lehden arvonnassa kaksi lippua tapahtumaan. Äiti kun itse ei ollut Helsinkiin lähdössä, liput päätyivät mulle. Reissuun lähdettiin kaverini Annan kanssa.

Oltiin Messukeskuksessa kympin aikaan. Kierreltiin alue kertaalleen läpi ennen kuin siirryttiin Horze areenan laidalle seuraamaan Dressage meets Western esitystä. Tykkään paljon tällaisista toiminnallisista esityksistä, olisi todella paljon tylsempää vain vertailla "temppuja" vain luennolla. Oli hauska katsoa, kun lännenratsastaja ja kouluratsastaja vaihtoivat heppoja ja yrittivät tehdä itse toisen lajin liikkeitä.

Toinen vauhdikas show oli Indoor Driving Challenge eli vauhdikasta valjakkoajoa. En lajista mitään ymmärrä, mutta ainakin siellä oli hienosti mätsätty varusteet yhteen. Nähtiin mm. liilaa, pinkkiä ja oranssia valjakkotiimiä. Kyllä aikamoista vauhtia valjakot viilettivät, kiemurtelivat tiukat kurvit ja kiersivät törppöjen muodostamista porteista.

Helsingin ratsupoliisilla oli myös kiva esitys. Kaikennäköistä poliisihevoset tekivätkin! Vaikka tulen yli hyppääminen menikin sivuloikaksi, niin ihailtavaa suorittamista eri tehtävissä. Mun kenttähevosetkin on melkeen yhtä rohkeita, mitä nyt liehuvia paalimuoveja ja kaivonkansia pelkää ;)




En tiedä oliko mulla jotenkin liian kovat odotukset tapahtuman suhteen, mutta jotenkin jäi vähän mitäänsanomaton fiilis. Ei ollut mitään erityisiä tarjouksia, jotka olisi saanut ostamaan. Jokunen ihan kiva vihreä huopa löytyi, mutta ne oli kalliita. Olen ajatellut ostavani seuraavaksi testiin jotkut grippipaikkaiset ratsastushousut, mutta messuilla kaikki tuntui olevan vaan normaalihintaisia. Gägin poskiremmejä yritin myös metsästää, mutta ei löytynyt. Tosin ihan hyvä vaan, sillä tarkemmalla tarkastelulla havaitsin gägiremmit ehjiksi ja Röllin suitsien poskiremmin rikkoontuneeksi. Eli suitsijahtia sittenkin luvassa!

Reunoksen osastolla bongasin vihreät huovat ja pintelit odottamastani Eskadronin kevät/kesä 2015 -mallistosta. Ne oli vähän pettymys, sillä kuvassa vihreän sävy näytti kirkkaammalta ja hienommalta. Mun silmään tämä smaragdinvihreä sopisi paremmin talven väreihin. No, odotellaan vielä Eskadronin Next Generation kesämallistoa, josko sieltä löytyisi tarpeeksi pirtsakkaa väriä kotiutettavaksi!


Ennen iltapäivän 130cm kisaa ehdittiin Annan kanssa käydä kiertelemässä myös muilla GoExpon alueilla. Väkeä oli aika paljon liikkeellä, mutta mitään ihmeellistä ei ainakaan omaan silmään pistänyt.

Katsottiin vielä 130 cm aikaratsastusluokka ennen kuin lähdettiin kotimatkalle. Pieni areena ja lähellä seisovat katsojat toivat lisähaastetta jo valmiiksi aika vaikean näköiselle radalle. Startanneista 18 ratsukosta vain kolme pääsikin radan puhtaasti!

2 kommenttia:

  1. Harmi ettei nähty! Ja hävitin mun tuliaisen jonka ostin sulle! Täytyy Tampereen messuilta ostaa kaks tuliaista.. :D Mä en löytäny mistään mitään siitä uudesta eskan mallistosta, en vissiin kattonu tarpeeks hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Ou nou! :D Juu, sitä oli aika vähän vasta päässyt esille.

      Poista