lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulun jälkeenkin on elämää

Ennen joulua oli aika kiireistä, olin paljon töissä ja heppasetkin piti liikuttaa. Nyt sentään kiire hellittänyt ja jouluruuan syöpöttelykin jo loppunut :) Joululahjaksi sain kaikkea kivaa (vihreää :D) tavaraa sekä kunnon hokkiavaimen, jes!

Riksu sai oikein joululoman mikä tarkoitti kolmea vapaapäivää. Muilla hevosilla vain aatto oli lomapäivä.

Tumppi on ihan hyvin pysynyt hallinnassa enkä ole taas viikkoon meinannut tipahtaa, joten uhmasin kohtaloa eilen ja menin ilman satulaa! Talutin ensin noin vartin ja sen jälkeen kävelyä ratsain toinen vartti. Ei kyllä ollut edelleenkään mitään nautinnolista menoa, sillä Tumpilla on korkea säkä ja selkäranka jotenkin kovin pinnalla. Just ja just takapuoleni sen vartin kesti, vaikka pari kertaa meinasin luovuttaa ja tulla kesken alas.


Nyt joulun jälkeen tapahtuu myös jänniä! Meillä on huomenna seuran estekisat kotimaneesissa, jossa menen Riksulla 80 ja 90 cm. Juulia menee Riiviöllä 60 ja 70 cm. Mutta jännittävintä tulee olemaan kun menen Röllillä ristikkoluokan! Viime Hippoksessa taisi olla juttua, että kisoihin ei lähdetä harjoittelemaaan. Olen kuitenkin eri mieltä. Varsinkin kun kyseessä on kotikisat, niin on oivallinen tilaisuus harjoitella kisatunnelmaa :) Kaikissa luokissa on arvosteluna A.0.0 eli kaikki puhtaan radan ratsastaneet palkitaan. Toivottavasti osaan ratsastaa sen verran tarkasti, että puomit pysyvät kannattimillaan! Huomenna kisapostausta siis luvassa.


Joulua edeltävällä viikolla oli Annan estevalmennus, johon osallistuin Riksulla. Hyppelyt meni ihan kivasti, vaikka välillä tuntui etten osaa ohjata ja ylläpitää laukkaa samaan aikaan. Juulia oli kuvaamassa menoa.

Annan kanssa vähän juteltiin ensi kauden tavoitteista tunnin lopussa, mutta niistä ajattelin tehdä myöhemmin tässä oman postauksen.


4 kommenttia:

  1. Olipas kiva blogi (: Kiva seurailla kenttäratsastajan blogia, vaikken itse kisaajaihminen olekaan missään lajissa :D Eli jäin siis lukijaksi.

    VastaaPoista
  2. Kotikisat voi mun mielestä ottaa ihan hyvin harjoituksena ja tutuista nurkista on hyvä alkaa :)

    VastaaPoista