tiistai 30. heinäkuuta 2013

Kisareportaasi: Ratun kenttäkisat 27.7.

Lauantaina 27.7. meidänkin edustama seura TS Ratu järjesti aluetason kenttäkisat kotitallilla. Kisoissa oli kolme luokkaa: harrasteluokka poneille, avoin harraste ja tutustumisluokka. Ponit kisasivat omassa luokassaan Lounais-Suomen aluemestaruudesta ja hevoset sitten tuttarissa taistelivat mestaruuksista.

Tällä kertaa Tumppi sai viettää ansaittua vapaapäivää ja kisaratsuksi valikoitui Riksu. Riksun kanssa osallistuttiin harrasteluokkaan.

Näihin kisoihin ei onneksi tarvinnut herätä aikaisin, sillä kisat oli tosiaan kotona ja mun koulustarttikin oli vasta kello 11 aikoihin. Tein Riksulle vain muutaman sykerön, koska sen harja on osittain hinkkautunut pois kesäihottuman takia.

Kouluverkassa en tehnyt mitään ihmeellisyyksiä, taivuttelin ja tein siirtymisiä. Oikealle kääntäessä oli vähän vaikeuksia hallita vasenta lapaa. Ulkolapa valui ulos eikä hevonen kääntynyt rehellisesti. Laukassa varsinkin ongelma korostui.

(c) Mirella Ruotsalainen

Harrasteessa ohjelmana oli Tutustumisluokan kouluohjelma (rata B). Rata meni ihan ok. Ennen lähtöä laitoin pohjetta, jotta Riksu olisi aktiivisempi, mutta ravista tulikin kipittävää. Radalla ravi oli ihan hyvä, keskiravi nyt ei ollut keskiravia nähnytkään. Molemmat laukannostot nousi viiveellä, mutta eka nosto oli onneksi kahden kirjaimen välissä, joten ei sinäänsä haitannut. Lopun keskikäynnissä vasemman takajalan askel oli tosi paljon lyhyempää kuin oikea, videolla näkyy selkeästi. Tunsin vain siinä kävellessä, ettei hevonen ole rento. Radan jälkeen liikkui kuitenkin normaalisti, joten se oli varmaan vaan jännityksestä johtuvaa.

Tuomarin loppukommentit: "Siistiä, hyviä pätkiä. Helpota oikealla ohjalla, turpa oikealla lähes koko ohjelman."

Radasta tulos 61,11 % (-58,2). Koulun jälkeen oltiin 8/22.

Heti koulun jälkeen harjasin Riksun jalat ja laitoin suojat. Harrasteen ja tuttarin estekokeet olivat vuorotellen maneesissa, puolen tunnin ajan aina vuorollaan. Olin jo esteverkassa, kun muistin, että voisihan sen radankin vaikka käydä opettelemassa! Tsekkasin ratapiirroksen ja katsoin yhden ratsukon radan, sitten takaisin verkkaan. Pari hyppyä verryttelynä kentällä ja yksi vielä maneesissa.


Harrasteessa rataesteet on 80 cm. Pari lähestymistä radalla tuli hiukan lähelle, mutta yli mentiin. Viimeisellä linjalla jäin turhaan pitämään kiinni, tultiin vikalle lähelle ja puomi alas. Muuten olin ihan tyytyväinen rataan, esteet tuntuivat aika pieniltä :) Niko oli videoimassa koulun ja rataesteet.
-4vp rataesteiltä pudotti tuloslistalla kaksi pykälää, sijalle 10.


Kaksi ekaa osakoetta oli ohi kello 12 aikaan. Harrasteen maastot alkoi vasta viideltä, joten oli hyvää aikaa käydä syömässä, kävellä harrasteen ja tuttarin radat. Mua haastateltiin myös paikalliseen lehteen, juttu löytyy täältä.

Maastoesteille starttasin kello 17.18. Verkassa keskityin, että Riksu reagoi heti eikä viiveellä ja yritin saada sen mahdollisimman hyvin molemmille ohjille. Riksu lähti ihan kivasti radalle. Kakkoselta kolmoselle oli aika pitkä matka, siinä oli tuttarin kolmospöytä ja radan uusi kaarre, joita Riksu tölläili ja kiemurteli ohitse. Hypyt oli ihan kivoja, kunnes mentiin sillan yli metsään...

Metsämökki oli kaarteen jälkeen loivassa alamäessä kapea mökkieste. Siitä mentiin vasemmalta ohi kaataen lippukin. En ymmärrä kieltoa, sillä tultiin ihan hallitusti pää ylhäällä ja tuntuma oli molemmilla ohjilla. En tajua myöskään miksi Riksu halusi mennä ohi, kun reitti vasemmalta oli aika kapea ja kallioinen. Hetken siinä kiellon jälkeen mietin, että mistä kuuluisi mennä takas kun sama reitti ei houkutellut. No siitä mentiin kuitenkin. Otin nyt riittävän pitkän lähestymisen, mutta Riksu meni uudelleen ohi! Sit ärsytti! Menin kuitenkin rauhassa taas takaisin. Estetuomari lähti tässä vaiheessa nostamaan ekassa kiellossa kaatunutta lippua ja jouduin odottelemaan joku viitisen sekuntia, että lippu oli korjattu ja estevahti pois alta. Tällä kertaa lähestyin ravissa ja ihan helposti yli. Loppurata meni hyvin, mutta kiellossa kului taas rutkasti aikaa.

Maastosta -97,2. Lopputuloksissa oltiin 14/22. Puhtaalla maastolla oltaisiin oltu sijalla 6...

(c) Mari Soiniitty
(c) Mirella Ruotsalainen

(c) Mirella Ruotsalainen

(c) Mirella Ruotsalainen




(c) Mirella Ruotsalainen

2 kommenttia:

  1. Siinä mökissä oli kuulemma se että se oli punaruskea, jota heppa ei näe. Aika paljon tuli just sille kieltoja, kun hevonen ei nähnyt sitä kuulemma kun viime metreillä ja pelästyneenä hyppää ohi... Mutta hei, tosi hienoja kuvia kaikki! Ja Riksun harja näyttää suht siistiltä, vaikka ei kokonaan olekkaan letillä. Verrattuna esim Jampan harjaan, josta hinkkautuu talven aikana loimen takia sään edestä pois melkein kaikki, siten että siihen jää muutama sentti. Se vasta on aika nätti kun kasvaa sellaiseksi ettei justiinsa saa letille mutta harottaa siinä niin vaan :D Koska on seuraavat koitokset sun polleilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli joo mörkö monelle muullekin. Ei oo helppoo tollasten hinkkautuneiden harjojen kaa :D Kauden kovin koitos on huomenna, kun mennää aluekoulukisoihin! Keravan kenttäkisat jätetään välistä, mut sit taas kangasalalle olis tarkotus

      Poista