tiistai 26. kesäkuuta 2018

Treeniviikko: tiistai

Tiistain treenit oli varsin kevyet suokkipojilla eilisten estevalmennuksien jälkeen. Päivän kuitenkin aloitti Eki, jota pääsin ratsastamaan tänään sekä jo sunnuntaina, sillä omistaja Noora oli lomalla.

Ekin kanssa jumppailtiin kevyesti kouluratsastuksen parissa kentällä. Paljon taivutteluja ympyröillä, volteilla ja kiemuroilla. Käynnissä ja ravissa tehtiin väistöjä niin uralla kuin reunalta keskihalkaisijalle. Laukkatehtävänä harjoiteltiin ympyräkahdeksikkoa, jossa sydämessä käyntisiirtyminen. Ekat yritykset ei olleet kovin onnistuneita. Toistoilla pystyin keskittymään paremmin siihen oman asennon säilyttämiseen, ja kas kummaa kun toimi paremmin kuin perunasäkkinä röhnöttäminen. Koko aikaa ei jaksettu kentällä kiertää, vaan käytin alku- ja loppukäynnit kävelemässä tiellä.

Nyt kun oli Ekillä ratsastanut pari kertaa lyhyemmällä aikavälillä, niin löytyi nappulatkin jo nopeammin. Ekin kaula tuntui yhä edelleen kuitenkin pari metriä pidemmältä kuin suokkipojilla.


Seuraavana vuorossa oli Riksu. Niinisalon kaatumisen jälkeen on ollut huonompia ja parempia päiviä. Lantion alueelta löytyi lihasruhjeita ja oikea lapa veti jumiin. Riksua on hierottu useamman kerran ja nyt liikkuminen näyttää jo taas paremmalta. Riksu oli saikkunsa ekat kolme viikkoa aina innoissaan tulossa töihin ja tuli laitumella reippaasti vastaan, kun olin hakemassa Rölliä treeniin. Nyt Riksu on päässyt enemmän lomailumoodiin, ja laiskottelu maistuisi paremmalta kuin työnteko.

Kiltisti se tekee mitä pyydetään, mutta energiaa voisi olla tuplasti. Riksun treeni koostuu tällä hetkellä parin päivän välein juoksutuksesta, joka lähinnä tarkoittaa liinan päässä muutamaa ympyrää. Tarkoitus on seurailla miltä liikkuminen näyttää, onko jäykkyyksiä tai epäpuhtautta havaittavissa.

Tänään laiskottelusta huolimatta liike näytti jo varsin normaalilta. Hieman jäykkyyttä oli ekoissa askelissa oikean lavan seudulla oikeassa kierroksessa. Sen verran neuroottinen olen, että Riksu lähtee maanantaina klinikalle vielä tarkastukseen. Jaloissa ei omaan silmään ole mitään epänormaalia, joten lihasperäistä vaivaa veikkaan edelleen. Tarkistetaan nyt kuitenkin ja saadaan ainakin ohjeet jatkohoitoa ajatellen.


Reippaalla oli tänään ohjelmassa kevyt maastolenkki. Lähinnä meidän reippailut on tähän mennessä olleet koko tallin, kentän ja laitumet kiertävällä radalla. Nyt kuitenkin lähdettiin kauemmas lenkkeilemään. En muista onkohan Juulia joskus aiemmin Reippaalla kiertänyt kyseistä lenkkiä, mutta mulle ja Reippaalle ratsukkona tämä oli eka kerta. Reipas meni kuten suokkipojan kuuluukin, rennosti ja suoraviivaisesti eteenpäin. Meitä vastaan tuli asvalttipätkällä traktori, joka niitti tienvarsien kasvillisuutta. Pysäytin Reippaan tienhaaraan, jotta olisi paremmin tilaa kohdata tuo kulkupeli. Reipasta enemmänkin ärsytti paikallaan seisomisen myötä kimppuun hyökänneet ötökät. Traktorista se ei välittänyt tuon taivaallista!

Mulla oli ekaa kertaa testissä Equilab-sovellus, yleensä käytän vain SportTrackeriä. Equilab tallettaa matkan ja vauhdin lisäksi myös numerodataa reitin kulusta askellajien mukaan. Pääasiassa Reippaan kanssa mentiin käyntiä, mutta myös pätkät ravia ja laukkaa. Ainakin tällä kertaa Equilabin tilastot vaikuttivat järkeenkäyviltä, täytyy tutustua sovellukseen vielä tarkemmin.


Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä liikkeelle pääsi Rölli. Itse en kiivennyt kyytiin, vaan pidin Röllin vuokraajalle koulutunnin.  Treeniin kuului väistöjä, voltteja ja vastalaukkaa. Tunnin jälkeen tyytyväisiltä vaikuttivat niin ratsastaja kuin ratsukin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti