sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Pitkästä aikaa valmennuksessa

Torstaina pääsin vihdoin pitkästä aikaa estetunnille! Valmennukset on jääneet väliin työharjoittelun reissujen takia ja viime kerralla samaan aikaan oli juuri seuran johtokunnan kokous. Valmennukseen osallistuin vain Röllillä, sillä Riksu vielä kävelee piikityksen vuoksi.

Itsenäisessä verryttelyssä Rölli oli ihan kivasti kuulolla. Laukasta raviin siirtymissä se ei oikein jaksa kantaa itseään, jolloin helposti alkaa roikkua. Tunti aloitettiin kavalettitehtävällä, johon kuului molemmille lyhyille sivuille pääty-ympyrä kavaletin yli ja pitkän sivun keskeltä radan poikki kavaletin yli samalla vaihtaen laukkaa. Rölli teki tehtävää ihan hyvin, laukat vaihtui hallitusti. Ihan joka kerta paikka kavaletille ei ollut täydellinen, mutta oltiin sentään samaa mieltä toteutuksesta. Välillä vauhti alkoi kiihtymään, mutta sain rauhoitettua menoa aika nopeasti.

Kavalettien jälkeen siirryttiin heti jumppailemaan radalle. Jatkettiin edelleen kavalettikorkeuksilla, mutta esteitä oli aika monta radalla. Tarkoituksena oli tehdä hyvät tiet, säilyttää tasainen tahti koko ajan ja saada vielä laukatkin vaihtumaan. Tehtävä oli aikamoista serpentiiniä kaarroksineen. Ollaan ennenkin Annan tunnilla tehty samantyylisiä tehtäviä, ja tykkään kyllä niistä tosi paljon. Koko ajan pitää keskittyä, ei vain voi istuskella kyydissä ja toivoa parasta. Oli hyödyllinen harjoitus Röllille, se ei ehtinyt alkaa roikkumaan tai vilistämään niin paljon, kun koko ajan tapahtui jotain.

Eka 11 esteen rata meni ihan ok. Välillä tuli esteen jälkeen jokunen ristilaukka, jonka korjaamisesta Rölli otti kierroksia. Lisäksi vasempaan kierrokseen kääntäminen oli selkeästi hankalampaa, Rölli koki pari kertaa helpommaksi tiputtaa raviin, kuin ottaa takajalat alle ja ulkokyljen lyhyemmäksi kääntymisessä. Välillä se laukassa yritti alkaa roikkumaan kädellä. Esteen jälkeen jos en itse hilaudu nopeasti ylävartalolla pystyyn, niin Rölli onnistuukin roikkumaan. Muutenkin vähän turhan paljon lähden ylävartalolla mukaan hyppyyn, jolloin Rölli jää matalammaksi.

Toisella radalla ei ollut enää niin paljon serpentiinikurveja, vaan tehtiin pitkällä tiellä kaaria sekä suoria linjoja. Estekorkeus tällä toisella radalla oli varmaan jotain 80 cm tasoa. Rölli alkoi selvästi jo vähän väsähtää, sillä se lähti taas juoksentelemaan enemmän sekä otti puomeja takajaloilla vaikka ponnituspaikat oli ihan toimivia. Loppukorjauksessa se korjasi kuitenkin hyvin virheet ja päästiin tehtävä ilman puomeja. Tein hyvät loppuravit, joissa Rölli oli varsin letkeä ja rauhallinen.

Kuvia ei tunnilta ole, mutta Nelli oli kuvaamassa videota radoista.

4 kommenttia: