lauantai 5. huhtikuuta 2014

Vauhdin hurmaa


Torstaina molemmat pojat pääsi radalle laukkatreeniin, kevään ekaan semmoiseen. Oikeastaan piti tehdä treeni jo keskiviikkona, mutta yöpakkasten vuoksi rata oli vielä kova.

Röllin vuoro oli ensin. Sen kanssa tavoitteena oli vaan päästä laukkaamaan vähän reippaammin, mutta säilyttäen hallinta. Se onnistuikin ihan kivasti :) Molempien hevosten kanssa tein ensin verkkaa kentällä, sitten kierros ravia radalla ja eikun laukkailemaan.

Nelli oli kuvaamassa Röllin reippailua ja Niko Riksun menoa.





Mulla oli ranteessa iskän TimerGPS-kello, joka on hurjan kätevä laite. Vaihtoehtoja treeniin on monia, mulla oli nyt käytössä rataharjoitus. Se näyttää kuljetun matkan, ajan ja vauhdin. Tämä iskän versio on tosin raviversio, joten vauhti ilmaistaan muodossa min/km, kun taas kenttäversiossa vauhti olisi m/min.

Röllin kanssa mentiin ensin kolme kierrosta oikeaan kierrokseen ja hetken huilailun jälkeen pari kierrosta vasempaan suuntaan. Röllin kanssa mentiin ekaa kertaa myös loiva alamäki laukassa, mikä ei ollut yhtään hankalaa, kun tasapaino löytyi helposti. Jälkimmäisillä kierroksilla uskalsin jo laukata enemmän, Röllikin tuntui tykkäävän :) Keskinopeus oli 2.16 min/km ja huippunopeus 1.52 min/km.

Reenin jälkeen käytiin korkkaamassa vesieste. Ollaan viime syksynä siitä muutama kerta kahlaitu läpi Röllin kanssa. Ilman ongelmia meni nytkin, selkeää kenttähevosmateriaalia ;) Pari kertaa käynnissä läpi ja kerran ravissa. Loppuravit mentiin rennosti kentällä.


Röllin jälkeen oli sitten Riksun vuoro. Riksunkaan kanssa ei mitään suurempia tavoitteita ollut, kunhan päästiin vähän avaamaan laukkaa muutamilla kierroksilla. Riksu teki molempiin suuntiin neljä reipasta kierrosta. Ensin mentiin vasempaan kierrokseen, jossa Riksu ei vielä ollut kovin innostunut, keskinopeuskin oli vain 2.52 min/km. Riksu oli myös vähän ärsyttävä ratsastaa, sillä se jäi mutkalle kaulasta, eikä meinannut suoristua. Tämä tietenkin vaikuttaa myös askelpituuteen ja vauhtiin.

Toiseen suuntaan Riksu vähän jo innostuikin sekä suoristui paremmin. Keskinopeuskin oli selvästi reippaampi, 2.09 min/km, vaikka tässä suunnassa alamäki jarrutti vauhtia. Huippunopeus oli 1.40 min/km. Riksu jaksoi ihan hyvin, mutta hikistyi paljon. Se pääsikin tallissa suihkuun.

Ennen loppuverryttelyä hypättiin vielä pari kertaa bankettia ylös ja alas. Hiukan oli ekalla alashypyllä havaittavissa haparointia, mutta toisella kertaa meni kuin vettä vaan :)








Laukkatreenin sivuoireina saattaa ilmetä mielenvikaisuutta..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti