sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Alue-estekisat ulkosalla

Tänään käytiin Raisiossa aluekisoissa avaamassa ulkokausi sekä starttaamassa ekaa kertaa metriä. Hypättiin Riksun kanssa siis 90 ja 100 cm. Kisoissa ekat luokat oli seuraluokkia, joten meidän ei onneksi tarvinnut lähteä ihan aamutuimaan. Ja aamun masentava sadekin loppui juuri kun päästiin kisapaikalle.

Ehdin käydä rauhassa näyttämässä rokotukset ja tsekata ysikympin ratapiirroksen. Aikaa oli reilusti, joten kuvailin vähän 80 cm ratoja. Otokset latailen mun kuvasivulle, kun ehdin.


Käveltiin Riksun kanssa tiellä sopivan aikaa, ennen kuin päästiin verkkaan. Verkka meni aika nopeasti, sillä arvosteluna 90 cm luokassa oli A.2.0. eli vain perusrata. Riksu liikkui verryttelyssä ihan kivasti, mutta oli tosi huonon tuntuinen vasemmalta. Jouduin oikein hommiin saadakseni vasemman puolen avut läpi! Verryttelysuunta oli koko ajan oikeaan kierrokseen, joka sopi ihan hyvin tähän työskentelyyn. Kääntäessä esteille Riksu vähän ulos vasemmalle, mutta hypyt meni ihan jees.



Rata oli aika armollinen vetisen pohjan takia, esteet oli pieniä ja kivoja :) Mitään voittoa ei lähdetty radalta hakemaan, vaan tarkoituksena oli edetä laukassa ja vähän lyhentää reittejä. Rata meni ihan hyvin, tavoitteeseen päästiin alun parista lähelle ajautuneesta ponnistuksesta huolimatta.

Aika ei riittänyt sijoituksiin (10 sijoittui), tuloksissa oltiin 13/38.




Metrin verkkaan päästiin aika heti radankävelyn jälkeen. Riksu oli edelleen huonompi vasemmalta, mutta nyt kuitenkin jo rennompi. Otettiin taas muutama hyppy ja eikun radalle. Metrissä oli arvosteluna 367.1 eli suora uusinta, jos perusradan pääsee nollilla.

Me ei nollaa kuitenkaan onnistuttu tekemään, sillä mokasin itse yhden linjan (esteet 5 ja 6). Riksu jäi kaarteessa vähän löysäksi, joten piti ratsastaa paljon jalalla eteen. Reaktio tuli hyvin, niinkin hyvin että okserin jälkeen jokunen pidäte olisi ollut paikallaan. Vaan empä niitä kerenny tekemään, kuin vasta liian myöhään havaitessani pari laukkaa ennen seuraavaa estettä välin käyvän ahtaaksi. Yksi pudotus siis tuli rasitteeksi perusradalta. Muuten rata tuntui ihan kivalta ja korkeus meille sopivalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti