maanantai 22. huhtikuuta 2013

Voi juku !


Kevät on täällä! Kenttä on sulanut ja kuivunut tosi nopsaan :) Rata on on ihan täydellisessä kunnossa treeniä varten.

Tumpin metsätarha on vielä märkä ja mutainen, ja sinne mutaliejuihin oli keskiviikkona jäänytkin oikea etukenkä. Torstai ja perjantai mentiin vielä maneesissa, kun kelit oli mitä oli..

Lauantaina Tumppi leikki lohikäärmettä. Kyllä oli jännittävää matkantekoa tarhasta talliin, kun äiti haravoi pihaa ja iskä vaihtoi renkaita. Puhalteluista ja suurista vaaroista huolimatta päästiin ehjin nahoin talliin. Iskä ehti onneksi lyödä kengän jalkaan, niin päästiin radalle laukkailemaan. Alkuverkka tehtiin kentällä, jossa Tumppi oli ihmeen rento ja kiva. Aikaisempina vuosina Tumppi on kevään ekoilla ulkotreeneillä ollut jännittynyt ja keskittynyt ihan muuhun kuin työskentelyyn. Laukkatreenissä tehtiin 3 kierrosta reipasta laukkaa molempiin suuntiin, välissä hölkkäilyä ja hengityksen tasaamista. Tumppi oli ihan intsinä eikä tosiaan tarvinnut käskeä eteen. 3 kierrosta 700 metrin radalle laukkailtiin 4 minuuttiin. Viimeisen kierroksen puolessa välissä huomasin oikean jalustimen pitenevän ja pitenevän. Ja lopulta itse jalustin lensikin kauniissa kaaressa viereiseen ojaan!
Jalustinhihnan ompeleet oli menneet poikki... Eikä ollut muuten edes eka kerta kun näin kävi! Viimeksi ratkesi vasemman jalustimen hihna keväällä 2012. Siksi treenataan kotona ettei kisoissa näin kävisi ;) Mutta nyt tosiaan voisi panostaa kunnon jalustinhihnoihin ettei joka vuosi tarvitse varoa lentäviä jalkkareita. Viime kerralla tosiaan ompeleet oli huonossa kunnossa ja odottelinkin niiden hajoamista (en siis kuitenkaan asialle mitään tehnyt laiskuuttani...), mutta nyt ei ollut mitään merkkejä rikkoutumisesta. Loppuravit juoksutin kentällä, Tumppi meni hienosti.

Tiuhti poseeraa karsinan yläpalkilla

 Eilen mentiin kentällä koulutuuppailua. Tumppi oli alkuun vähän jäykkä vasemmalle mutta verkkailulla rupesi toimimaan kumpaankin suuntaan. Laukassa tehtiin temponvaihteluita sekä kahdeksikkoa ilman vaihtoa. Ekalla vastalaukkakaarella Tumppi vaihtoi itsekseen, mutta seuraavilla malttoi odottaa ja noudattaa ohjeita. Vastalaukka toimi hyvin ja heppaa pystyi taivuttelemaan kumpaan suuntaan vaan, JES :)


Nyt kun on ollut hyvät kelit ja voinut mennä ulkona ja kuvaajakin olisi saatu, niin eikö kamera ole kämpillä...  Voi juku sanonpa vaan! No josko tällä viikolla hyvät kelit jatkuisi niin saataisiin uutta kuvamateriaalia.


4 kommenttia:

  1. Oijoi, olipas ajankohtasta toi sun jalustinremmien katkeaminen...

    Justiinsa ehdin tässä miettimään oliko se eilen vai edellispäivä jalustimia lyhentäessäni maastoon, että kannattaisiko nekin vaihtaa vain parempiin. Sillä omat estesatulan jalustinremmit on (tosi) halvat ja toinen niistä on jo venynyt noin reiän toista pidemmäksi, vaikka ne vasta muistaakseni viime kaudella ostin. Kaipa se olisi hyvä vaan ottaa ja säästää ja ostaa kunnolliset, ja jonkun paremman laatuiset ja merkkiset... Mutta kun nekin ovat lähemmäs satasta jos oikeasti kunnolliset haluat... Elämä on kallista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No halvat oli noikin hihnat. Joku älykkö taas ollut ostoksilla, kun koulupenkissä on jotkut (ainakin olevinaan) maagiset venymättömät jalustinhihnat ja estepenkissä halpikset. Ostoslistalla olis vaikka mitä muutakin, pitäis vaan toi sponsori saada innostumaan yhteisestä shoppailuretkestä! ;)

      Poista
    2. Joo, sen sponsorin kun saisi mukaansa, tai ainakin sen lompakon! ;D

      Poista