sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Simo-simulaattori

Tänään aamupäivällä huristelin autolla Kaarinaan päästäkseni olympiatason kouluhevosen selkään. Nimittäin ratsastussimulaattori, Simoksi nimetty robottiratsu, oli siellä viikonlopun ajan opastamassa ratsastajia oikean istunnan saloihin. Ratsastin Simolla puolen tunnin istuntatreenin, jonka lopuksi vielä 2 minuutin testin.



Simulaattorissa istutaan ihan oikeassa koulusatulassa, jonka alla on sensorit, jotka näyttävät painon heilumisen ja vinouden näytöllä. Simon kyljissä on kummallakin puolella kolme sensoria, jalkaa siirtämällä se esimerkiksi vaihtaa laukan. Simulaattorin askellajit olivat mukavan tasaiset, jolloin pystyi hyvin keskittymään omaan istuntaan. Alkuun tuli tuttu aloitteliolo, kun en osannut tehdä edes pidätettä. Toistoilla ja asiantuntevalla opastuksella rupesi homma toimimaan.

Mitään suuria yllätyksiä ei ilmennyt. Vasen käsi lähti Simonkin kanssa seikkailemaan, jolloin vasen hartia kääntyy ja aiheuttaa painon siirtymisen vasemmalle istuinluulle. Se oli hieman yllättävää, sillä olen aina luullut olevani vino oikealle. Onnistuin kuitenkin tekemään kaiken käsketyn työskentelyn Simon kanssa, siirtymisiä mentiin paljon ja muutama laukanvaihto kokeiltiin. Korjattavaa oli käsissä, joiden kautta pitäisi myös pystyä rentouttamaan hartiat. Painan myös liikaa kantapäällä alas, joka irrottaa pohkeen kyljestä ja aiheuttaa polvella puristamista.

Lopputesti oli 2 minuutin istuntatesti. Hevonen meni itsellään kaikki askellajit, mun piti vain keskittyä oikeaan istuntaan. Näytölle piirtyi kuviot painon liikkumisesta eteen-taakse, sivulta toiselle sekä käsien ja jalkojen käytöstä viivat. Piti liittää kuva mun tuloksista tähän, mutta ne unohtui autoon... Oli kuitenkin yllättävän vähän liikettä ja epätasaisuutta mun satulassa keikkumisesta.

Ratsastettiin Simon kanssa vain suoraa eteenpäin, joten kaikkia istunnan ongelmia ei varmaan tullut esiin. Olisi tosi mielenkiintoista ratsastaa kokonainen ratsastustunti Simolla. Ymmärtääkseni laitteella pystyy ratsastamaan myös kouluratoja, se voisi jopa näyttää myös kouluratsastukselta vaikka minäkin olisin selässä! ;)

Tänään sunnuntaina Tumpilla oli vapaapäivä, huomenna testataan kuinka se ratsastus oikealla hevosella taas sujuu, vai sujuuko ollenkaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti