perjantai 28. huhtikuuta 2017

Pääsiäismaanantain koulukisat

Pääsiäismaanantaina pakattiin molemmat hevoset traikkuun ja lähdettiin taas koulukisailemaan. Kisat käytiin 1-tasolla Wiurilan kartanon ja tallin kauneissa maisemissa.

Kisapäivän aloitti Riksu, joka osallistui oppilaan kanssa KN Specialiin. Ratsukko teki varsin kivan ja tasaisen radan, mutta harmiksi Riksu jäi vinoksi oikealle, mikä tietenkin näkyi pisteissä. Tuloksena 58 % ja parannusta viime kertaiseen :)


Röllin vuoroa helppo A -luokassa odoteltiin pari tuntia. Olin verkassa hyvissä ajoin, sillä Rölli oli kotikentälläkin ollut edelleen energinen ja kiireinen, joten oletin saman meiningin jatkuvan myös kisaverkassa. Onneksi meidän luokassa ei ollut montaakaan osallistujaa, joten verkka-alue oli kivan rauhallinen. Rölli sen sijaan ei ollut rauhallista nähnytkään. Kiire oli kova ja jännitystä oli varmaan kaikissa lihaksissa. Tehtiin paljon väistöjä ja siirtymisiä, jotta Rölli pysyi töissä.

Oikea puoli oli paljon huonompi, ei mennyt oikein ohja tai pohjekaan läpi. Työskentelyn lomassa tuli välillä hyviä pätkiä ja sitten seuraavassa hetkessä mikään taas ei sujunut. Keskiravit lähti yllättävän helposti venymään ja linjan jälkeen Rölli kuunteli kiltisti. Laukassa Rölli oli paikoitellen aika vahva, mutta suoritti pyydetyt tehtävät.


Maneesin odotusalueella otin vielä muutamia takaosakäännöksiä, ravivoltteja ja laukka-käynti-siirtymiä, jotta Rölli tulisi kuulolle. Hieman se ehti rauhoittuakin, mutta edelleen kulki lyhyellä kaulalla jännittyneenä.

Radalla oli edelleen paljon jännitystä, mutta ihan onnistuneitakin osuuksia. Rölli ärsyttävästi puri oikealta kiinni kuolaimeen ja otti nokkiinsa, kun sitä yritin korjata. Eka keskiravi ja väistö onnistui paremmin. Toiseen keskiraviin en saanut Rölliä heti suoraksi ja se ei lähtenyt heti sujumaan. Väistössä vasemmalle takapää lähti vähän jo edelle, mikä tiputti pisteitä. Käynnissä oli taas kova kiire eikä yliastuntaa mahtunut mukaan. Takaosakäännöksistä selvittiin ihan hyvin, vaikka ei ollutkaan seinää apuna. Laukkaosuuskin meni ihan kivasti, vaikka rentoutta jäi siitäkin uupumaan.


En tiedä mihin jo ehdin arvostelupöytäkirjan hukkaamaan, mutta tuomarin kommenteissa oli paljon jo ennestään tuttua. Loppulauselma oli suurin piirtein näin: kivoja pätkiä, enemmän rentoutta ja lisää voimaa takapäähän.

Tulokseksi saatiin 62,8 % ja sijoituttiin toisiksi. Voittajalla oli vain puoli pistettä enemmän. Harmittaa, että toinen keskiravi ei täysin onnistunut, sillä se maksoi voiton. Toisesta sijasta palkinnoksi saatiin ruusukkeen lisäksi pääsiäismuna ja kaksi lahjakorttia Wiurilan Hevosurheilijoiden tuleviin kisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti