maanantai 20. lokakuuta 2014

Kolme turhaa puomia

Eilen sunnuntaina oltiin Kaarinan Kenttäratsastajien järjestämissä seuraestekisoissa Röllin kanssa. Osallistuttiin 70 cm luokkaan. Oltiin hyvissä ajoin kisapaikalla. Suunnitelmana oli kävellä oma rata jo aiemman luokan radankävelyssä, sillä mun vuoro oli seiskakympissä jo viidentenä. Kävely oli juuri loppunut kun pääsin paikalle, mutta rata oli sen verran simppelin näköinen, että opettelin sen vain piirroksesta.

Rölli oli heti trailerista ulos peruuttaessaan ihan ihmeissään, että mihin se on oikein joutunut. Varustus onnistui helposti, mutta selkäännousussa meni muutama hetki. Rölli oli vähän ylimääräisillä kierroksilla, eikä se olisi malttanut seistä paikallaan. Nyt se väisti mua pois alta tai lähti pakittelemaan, vaikka iskä oli pitämässä kiinni. Kun Rölli hetken sai seistyä paikallaan, onnistui selkään kiipeäminen ihan hyvin. Vähän se käynnissäkin ensin kiirehti, mutta rauhoittui varsin nopeasti. Kenttä oli vesisateen jäljiltä aika lötsky, mutta päästiinkin heti jo maneesiin verkkaamaan. Tein alkuun muutamia pysähdyksiä käynnistä ja seuraavaksi paljon ravi-käynti-siirtymisiä. Rölli oli yllättävänkin rauhallinen. Laukassa se oli paikoitellen vähän jopa löysä, mutta vähän jäin taas tuudittautumaan siihen onnellisuuden tunteeseen, että Rölli ei ainakaan kiikuttanut mua ympäri maneesia... Verkkahyppyinä otin pystyn kolmesti ja okserin kahdesti. Pystyltä tuli puomi pari kertaa, mutta okseri meni hyvin.

Isomaneesin puolella kävin ensin pyörähtämässä katsomopäädyssä, mutta Rölli ei ihmetellyt mitään :) Radalla kävi vähän samoin kuin verkassa. Meikä istuskelee kyydissä tyytyväisenä siihen, että laukassa on joku kontrolli. Mutta se kääntyikin jo vähän päälaelleen. Rölli jäi löysäksi eikä enää reagoinutkaan jalkaan. Kaarevalla tiellä kakkoselta kolmoselle olisi pitänyt vähän aktivoida menoa, nyt paikka oli ihan ok, mutta hyppy aivan liian voimaton, joten ensimmäinen puomi matkaan. Kolmoselta neloselle olikin hiukan pidempi matka, joten ehdin korjaamaan laukankin. Neloselle paikka oli turhan lähellä, ja sen jälkeen olisi taas pitänyt reagoida eteenpäin. Nyt jäin matkustamaan ja vasta linjan viime askeleilla yritin ratkaista eteen. Rölli teki oikein ja otti pikkuaskeleen kuskin toilailusta huolimatta, jolloin selvittiin linja puhtaasti. Kaarteessa yritin jo ratsastaa parempaa laukkaa. Kutoselle olin taas työntämässä kaukaa, mutta tämäkään viime hetken korjaus ei toiminut. Nyt paikka oli jo niin lähellä, että takajaloilla tuli puomi alas. Linja seiskalle meni niin mutkitteluksi, että siitäkin vielä puomi mukaan. Eipä siis tarvinnut haaveillakaan uusintaan pääsystä.

Ärsyttää oma ratsastus. Tai sen puute lähinnä. Hyvä peruslaukka on kuitenkin esteradalla erityisen tärkeä. Nyt laukka oli löysää, jolloin äkilliset eteenratsastukset ei onnistu. Eikä niitä nyt muutenkaan kannattaisi harrastaa. Esteistunnassakin on parantamisen varaa runsaasti, sillä löysää hyppyä ei juurikaan auta kaulalle heittäytyvä kuski... Radalta siis kolme turhaa puomia, jotka olisi ollut helppo korjata omalla ratsastuksella, katsokaa vaikka itse ;)


Vähän olisi tehnyt mieli jälki-ilmoittautua 80 cm luokkaan, jotta olisin voinut skarpata ja ratsastaa paremmin. Rölli on kuitenkin vielä 4-vuotias, joten säännöt sallivat vain yhden luokan päivässä. No treeniä vaan kotona siinäkin säästyneellä rahalla ;) Muuten olen Rölliin ja sen kisakäyttäytymiseen aika tyytyväinen alun hermoilusta huolimatta.

Pahoittelut kuvien puutteesta, mutta sadesää ei ollut ihan otollisin kuvauskeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti