maanantai 17. helmikuuta 2014

Ratsutuksessa Rölli ja Riksu

Uljaat mustat joutuivat tänään oikeen kouluratsastustreeniin, kun Maija Heikkinen tuli ratsuttamaan molemmat. Ekana oli vuorossa Rölli ja Riksu siis seuraavana. Rölli on viimeksi ollut Maijan treenissä viime joulukuussa, Riksun viime kerrasta olikin jo kauemmin.

Maija on tuttu valmentaja ja suuri apu ollut jo monta vuotta, vaikka yhteisiä treenejä onkin välillä ollut säännöllisen epäsäännöllisesti. Maija on auttanut mua Tumpinkin kanssa tosi paljon. Olen käynyt tehokkailla yksityistunneilla ja Maija on myös ratsastanut Tumpilla. Riksun koulutuksessa Maija on ollut lähes alusta asti mukana, hän myös esitti Riksun 4-vuotiaiden laatuarvostelun koulukokeissa karsinnoissa ja finaalissa.

Rölli opetteli tänään ihan perusjuttuja: siirtymisiä, taipumista ja kääntymistä. Käynnissä mukaan mahtui muutama väistöpätkäkin. Ravissa Röllillä oli vähän kiire alkuun, mutta malttoi työskentelyllä rentoutua. Maija sanoi, että laukka oli helpompi kuin ravi, ja olen kyllä samaa mieltä.

Sain Maijalta taas hyviä vinkkejä Röllin ratsastukseen :)









Riksu ei päässyt ihan perusasioiden kertaamisella, vaan joutui enemmän hommiin. Maija jumppaili avoa, väistöjä ja muutaman takaosakäännöksen. Laukassa treenattiin vastalaukkaa ja suoruutta. Aluksi vasen laukka vastalaukkana oli vaikeampi, mutta kun Riksu suoristui ja tuli paremmin avuille, sujui vastalaukatkin paremmin.

Sovittiin Maijan kanssa heti ens viikolle uudet treenit, jotta saadaan heppaset koulumoodiin kisakauden lähestyessä :)








4 kommenttia: